ДПС: Поругаването на мюсюлмански гробища в Добрич е ярко доказателство за криза на демокрацията и държавността

  • 12 септември 2018 09:46

  • 1639
  • 0
ДПС: Поругаването на мюсюлмански гробища в Добрич е ярко доказателство за криза на демокрацията и държавността
© parliament.bg

Остро осъждаме поругаването на мюсюлмански гробища в Добрич. Това каза депутатът от ПГ на ДПС Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва в декларация от името на групата.

Този акт е ярко доказателство за криза на демокрацията и държавността. Управляващите мълчаха и когато бяха блъскани и влачени възрастни хора на границата. Когато се приемаха решения за промяна на имената, когато се сипеха заплахи, че ще ни стъпчат. Те не просто мълчат, а дадоха власт именно на тези сили, без да си дават сметка. Мълчанието не е просто плод на къса памет и недалновидност, а е не държавническо. Призоваваме компетентните органи незабавно да предприемат всички действия за разкриване на извършителите. Когато говорим за извършители, става въпрос за провокатори, заяви Адемов.

Припомняме, че вчера стана ясно, че психично болен мъж от турски произход е потрошил мюсюлманските надгробни плочи в частта на турските гробища в Добрич, а случаят стана причина Главното мюфтийство да излезе с декларация, в която осъжда ислямофобията и призова държавните институции да предприемат адекватни и незабавни действия по задържането и наказването на извършителите на вандалския акт.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини