Бивши министри за новите рокади във властта: Изпусна се натрупаното напрежение

  • 11 септември 2018 08:27

  • 2359
  • 1
Бивши министри за новите рокади във властта: Изпусна се натрупаното напрежение
©

Напрежението след тежкия инцидент край Своге беше голямо. Вече имахме два прецедента с министри, които останаха след подаване на оставки. Натрупа се напрежение и то трябваше да бъде изпуснато. Вътрешният министър трябваше да си отиде по-рано. Беше тествано и общественото мнение, но това не спаси министър Нанков. Това обяви бившият земеделски министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в ефира на БТВ.

„Това беше по-скоро политическо решение, отколкото акт на политическа отговорност. Трябваше да се сменят тези хора“. Това заяви пък бившият транспортен министър Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до в същото предаване.

Според бившият вътрешен министър Емануил Йорданов със смяната на министъра се е търсел отдушник на напрежението. „Най-лесният отговор беше тази смяна. В ГЕРБ става каквото реши Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г“.

Кръстев допълни, че коалиционните партньори си играят тяхната игра и то добре. Те използват всеки един момент и изразяват публичните си позиции.

Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на добави: „Общо взето, когато има скандал те се появяват и гласът им се чува. Социологията не е добра за тях“.

„Възможност е ГЕРБ да добутат до местните избори и след това да хвърлят байрака. Ситуацията не е лека. Има противоречия в управляващото мнозинство, но депутат от ГЕРБ не би застанал срещу Борисов. Знак за един от тежките проблеми в ГЕРБ е, че не изграждат политици. Да сложиш начело на МВР главният секретар - човек от системата, показва, че нямаш политически кадри. Това се е случвало по времето на Тодор Живков“, коментира Емануил Йорданов.

„За да си министър на транспорта е важно да имаш мениджърски качества, а не да познаваш системата. Мисля, че ще се справи. Много е важно какъв ще бъде екипът му“, заяви Кръстев. „Мястото е трудно, защото след три мандата на Московски, които бяха успешни. Не е лесно да се докажеш и да надградиш постигнатото“.

„Тези оставки са били поискани и подадени. Това не е морален акт, защото трябваше да се случи незабавно. Правилно реши да постави човек от системата на МВР, транспортният министър ще се справи. Новият регионален министър е удачно да е човек от Северозапада. Доста амбициозна е“, заяви Найденов, като уточни, че я познава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2359 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Драган

2018.09.11 | 10:42

1
Хубаво е че са се облекчили, но са се и усмърдели. Сега трябве да идва или баба Меркел или оня дъртака, за да ги збърше и парфюмира. Боко може да отиде до Турция, там знаят как да го подмият.

Добави коментар

Водещи новини