Росен Плевнелиев: Външнополитически Румен Радев не е никакъв фактор (видео)

  • 10 септември 2018 08:22

  • 19336
  • 59
Росен Плевнелиев: Външнополитически Румен Радев не е никакъв фактор (видео)
©

Ако бях на мястото на министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е категорично щях да подам оставка. Министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г реагира много бързо в ситуацията край Своге. Това, че поиска оставки е негово конституционно право. Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното /2012-2017/ в ефира на БТВ.

Той подчерта, че в ГЕРБ има дебат за разлика от други политически сили у нас.

„Тази оставка не е по вина на министрите. Министърът не може да носи вината за това кой е строил или как се е експлоатирал един път. Това е морален акт". Той даде пример с подобни тежки катастрофи, след които не са се подавали оставки. „Когато БСП са били на власт подобни морални актове на министри не са наблюдавани, затова в случая премиерът Борисов печели допълнителна точка“.

"Веднъж на две седмици се чуваме с премиера. понякога пием кафе. С него имаме разговори с външното положение. С министър-председателят постигнахме не малко", призна Плевнелиев. Правителството е стабилно. Категорично не можем да очакваме нови парламентарни избори, според бившия държавен глава.

„В България има много опасни участъци, АПИ трябва да реагират и да нанесат нужните корекции“, смята Плевнелиев. По думите му трябва да се направи ревизия на договорите, да се провери дали строителите са изпълнили указанията на проектанта.

Той припомни, че по времето, когато той е бил министър на регионалното развитие, въпреки нищетата се е предприела модернизация на редица пътища на територията на цялата страна. „Аз бях този министър на България, който закупи с пари на Световната банка една специална машина за проверка на качеството на пътя и изпълнението на поръчката“.

Плевнелиев призна, че е бил най-богатият министър в кабинета на Борисов. Но излязъл по-беден от президентския си мандат.  Той имал много покани да работи в чужбина на високи постове след края на управлението си. "Останах в България. Занимавам се с младите хора. И ми доставя удоволствие. Работя на пълни обороти", призна Плевнелиев. 

„Не мога да скрия разочарованието си от действията на президента Радев“, сподели той. „Той е първият президент на България - популист. Не му отива на един държавен глава да поставя под съмнение действията на институциите. В това има противоконституционалност. Проблемът е много сериозен“, подчерта Плевнелиев.

„Външнополитически Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на не е никакъв фактор. Навън вече няма кой да го чуе. На Изток – Русия му зашлеви два пъти такъв звучен шамар, че неговото заиграване с русофилството няма тежест“, заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Нямам никакви амбиции за политически постове. Аз се чувствам в една много позитивна среда на развитие. В момента получавам световно признание. Нямам на кого какво да доказвам. Аз влязох в политиката, за да дам, а не за да взема“.

„За Радев най-лесно е да бъде контра на правителството, защото друго не му остава. Той трябва да е платформа на всички добри идеи в България. Държавният глава не може да обижда – може да посочва проблема, но не и това. Не може да е контра на НС и на правителството. Не постигате разделение на нацията, когато имате ясни аргументи по различни проблеми. Не му прилича и не е добре на един държавен глава да действа по този начин“, смята бившият президент.

"Оставам в България, за да раотя за страната си и да съм полезен", заяви още той.

За личния си живот Плевнелиев сподели, че се чувства щастлив. Той подчерта, че не иска да налага щастието си. „С Деси не налагаме на никой нашия дневен ред. Държим се за ръка. Когато съм с една жена съм с нея до край. Никога не съм имал офшорни сметки, никога не съм имал любовници. Всички трудности, пред които минах, останаха в миналото. В чудесни отношения сме с бившата ми жена, децата са добре“, сподели той.

На въпрос кога се очаква да стане баща отново Плевнелиев призна, че след около две седмици. Той отрече да има избрано име за наследника му и подчерта, че този избор е на майката.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
19336 59

Свързани новини

Коментари 59

Добави коментар

2018.09.10 | 12:00

46
Умен и интелигентен! На комунистите това не им харесва! Имам чувството,че едни и същи хора пишат коментарите. Ааааа,това били тролове,бреей!
Кирчо Киров

2019.03.08 | 20:47

59

смотльо!?! тоеа е Роско

ПОЖАРНИКАРА "БУДА"-ла

2018.09.10 | 12:11

48
УМЕН, УМЕН....ЧАК ПОЛУ-....МУ-ХА-ХА..
истината

2018.09.11 | 15:35

58
Драскай си на воля червено платено боклуче, на Росен можеш само да му седнеш на уя.

2018.09.10 | 12:10

47
Плевнелиев е с класи над фатмака Мунчо!

2018.09.11 | 11:55

57
НЯМА МЯСТО ЗА СРАВНЕНИЕ НА СВЕТЛИНИ ГОДИНИ СА ЕДИН ОТ ДРУГ ,ПЛЕВНЙО Е МНОГО ЗЛЕ С ТИЯ МЕКИ КИТКИ МАМИНА ДУШИЦА
ГАДНИЯ ДЖЕНДЪР ПЛЮВНЮ

2018.09.11 | 07:09

56
ХОДИ ДА СЕ ЕВЕ ВЪВ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. А ПОСЛЕ РАЖДА ПО ПРОДАЖНИТЕ НИ МЕДИИ.

2018.09.10 | 21:43

55
Антон Тодоров е .....гъз

2018.09.10 | 21:32

54
Омирисник гнусен !

2018.09.10 | 16:39

53
Пак ли давате трибуна на тази грешка на естествения подбор?

2018.09.10 | 08:38

1
ДО КОГА ЩЕ ДАВАТЕ ТРИБУНА НА ТОЯ МАЛОУМЕН ИДИОТ ?????ДО КОГА ???ДО КОГА ???????

2018.09.10 | 16:35

52
Ами, кой друг нормален, може да хвали герб?

2018.09.10 | 14:17

51
Боже прибери си версиите !!!!! Тоя семейството си не можа да опази и синовете му не искат даго видят тръгнал да дава съвети !!!!!!!!
Бай Миле

2018.09.10 | 14:13

50
Герберските малоумни идиотчета под ръковоството сигурно на Цвъки пуснаха кукичката с тоя глупак Плевню са да отклонят вниманието от толкова много скандали и балъците се хванаха !!!!!!ХА ХА ХА ХА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини