Борисов в Израел: Темата за тероризма тревожи всички и светът е изправен пред нови предизвикателства (снимки+видео)

  • 04 септември 2018 19:34

  • 4498
  • 9
Борисов в Израел: Темата за тероризма тревожи всички и светът е изправен пред нови предизвикателства (снимки+видео)
© Министерски съвет

Темата за тероризма тревожи всички и почти няма държави, които не са понесли терористични атаки. Това каза министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на годишната конференция на Международния институт по контратероризъм в град Херцлия, Израел.

Българският премиер е основен и най-високопоставен гост на 18-ата конференция. Той благодари за топлото посрещане и посочи, че всички в Израел отчитат спасяването на над 50 000 евреи по време на Втората световна война.

Българският премиер посочи, че светът се променя извън очакванията и желанията. "Изправени сме пред нови и непознати досега предизвикателства, повечето съвсем различни от тези, с които се сблъскахме доскоро", допълни Борисов и добави, че това изисква нови политики и приоритети в международните отношения. Според него са необходими актуализирани определения на понятия, които да определят новите явления. Спецификата на тази тема обаче изисква да се отчетат и редица особености, свързани преди всичко с практиката и международното и национално право, както и отраженията върху сигурността. Затова намирането на баланс е сериозно предизвикателство. Според него понятието "граници" все повече губи първичното си значение, защото виртуалното пространство е дало неподозиран достъп на всеки, независимо от това къде се намира.

 

Той посочи, че всяка една държава е изправена пред рисковете на тероризма, независимо от региона и континента, в който се намира. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г припомни, че България и Израел заедно са преживели атентата в Бургас през лятото на 2012 година. "Той се осъществи на българска територия, но срещу израелски граждани и показа, че терористичната заплаха не признава държавността и границите между тях. Това трагично събитие доведе извеждане на преден план необходимостта от допълнително укрепване на капацитета и координацията между институциите и от засилване на взаимодействието с всички международни партньори и особено с Израел", каза още българският министър-председател.

 

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г допълни, че всяка страна е длъжна да следи обществените процеси, за да знае как най-точно и навреме да противодейства на всеки опит за навлизане на деструктивни фактори и идеи. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изтъкна, че България може да служи за пример за етническа толерантност. Според него обаче не така стои положението на Балканите. Затова той отчете свършеното по време на българското председателство на Съвета на ЕС, защото темата за Западните Балкани е била поставена на дневен ред и сега пред повечето страни от региона е дадена реална перспектива за членство в Европейския съюз. Поради това има огромен шанс Балканите от "барутен погреб" да станат едно добро място за живеене. Българският премиер посочи, че трябва светът да бъде убеден, че няма по-хубаво нещо от мира.

Според него България е доказала, че охранява много добре границите си и работи отлично по темата за контратероризма. Премиерът Борисов, преди изявлението си на годишната конференция на Международния институт по контратероризъм, се срещна с президента на Интердисциплинарния институт в Херцлия проф. Уриел Райхман, с основателя и изпълнителен директор на Международния институт по контратероризъм проф. Боаз Ганов, както и с бившия директор на МОСАД Шабтай Шавит.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4498 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Спасихме евреите, а нас кой ще спаси от ТОЯ!

2018.09.05 | 06:45

9
Когато в една държава, простак-бандит-мафиот, като Б.Борисов е премиер, такава държава и народ, вървят към своята гибел!

2018.09.04 | 23:12

8
Еднокнижникът дава акъли за борба срещу тероризма - и това видя светът.
03.09.2018

2018.09.04 | 21:11

4
Каквото и да говорите Бойко е голям политик за разлика от фатмака Радев.
нестор

2018.09.04 | 22:13

7
ти нормален ли си , къ'в си?
баща ти

2018.09.04 | 22:07

6
бойко е толкова добър политик, колкото майка ти е добра в свирките(тя хапе) , а ти си един кастриран , късоглед тъпунгер, също като твоя кумир , тъпанара бойко

2018.09.04 | 21:16

5
Голям! Съгласен с теб... Но, на килограми!

2018.09.04 | 21:08

3
Еднокнижника, след като оправи Балканите, ще оправи и Близкия изток!

2018.09.04 | 20:44

2
Как си четеше речта, като циганин в осми клас!

2018.09.04 | 19:54

1
я ги научи на бизнес евреите и на фина механика и оптика

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини