Политолог: Ще има предсрочни парламентарни избори

  • 03 септември 2018 09:50

  • 8787
  • 4
Политолог: Ще има предсрочни парламентарни избори
© Булфото (архив)

Политическият сезон вече започна и то с фалстарт в кабинета "Борисов 3". Обвързвам го с трите оставки, които бяха провокирани от голямата трагедия в Своге. Това каза пред БНР политологът Петър Чолаков, който направи прогнози за предстоящите политически събития.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 от една страна стои в изпълнителната власт. От друга страна, тази декларация, която чухме от НФСБ, е изпълнена с остри критики. За първи път е обвинен министър-председателят в доста едноличен стил на управление. Искам да попитам господин Симеонов кога е разбрал, че това е стилът на управление на господин Борисов. Симеонов насочва светлината на прожекторите към себе си, защото в момента трите партии от "Обединените патриоти" са на ръба. Ако има нови - а за мен ще има - предсрочни парламентарни избори, не е сигурно дали ще минат 4-процентната бариера трите формации, взети заедно, а имаме сигнали, включително от самия господин Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, че най-вероятно няма да се явява на избори заедно с поне един от партньорите си. Симеонов се опитва да повиши доверието към себе си, а вероятно и "да извива ръцете на министър-председателя, коментира Чолаков, според когото е възможно посочен от НФСБ човек да получи министерски пост. За мен, ако има някакви искания и от страна на Симеонов, стига да не са прекалено нереалистични, те ще бъдат удовлетворени, добави той.

Политологът изтъкна, че макар изпълнителната власт да има пряка отговорност към трагедията в Своге, "има оставки на трима министри, но същевременно никакво реално разкаяние - всички говорят за това колко били добри тези тримата министри, какви били добри професионалисти. Търсят се някакви варианти тези министри всъщност да бъдат спасени или поне някои от тях.

Според експерта е много възможно да се стигне до вариант с поискани, приети, но непотвърдени оставки, тъй като "при ГЕРБ всичко е предпоследно".

Трагедията в Своге според него е показала "неспособността на институциите да адресират въпросите, които има по отношение на този път, който има много сигнали".

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е архитект на правителството и трябва лично да понесе отговорност, при положение че се правят смени на трима министри и заявява, че има претенции и към други, допълни Петър Чолаков, който е категоричен, че "вероятно ще видим пак" сценария с предсрочни избори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8787 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
жтн

2018.09.03 | 11:36

4
кога ГРОБ са изкарали цял мандат НИКОГА.........
гост

2018.09.03 | 10:53

3
Избори за да изберем пак ГЕРБ с друг коалиционин партньор ...
даааа

2018.09.03 | 10:38

2
няма по човеконенавистна доктрина от така нареченият комунизъм, и неините лакеи ненормалната част от човечеството наричащи се комунисти или социалисти,всички идиотизми през последните 100 години са направени именно от тези безумци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Баба Гицка

2018.09.03 | 10:12

1
Пешо кога стана въглищар кога ти почерня задника?

Добави коментар

Водещи новини