Манфред Вебер: България е пример за това как трябва да се опазват границите (видео+снимки)

  • 23 август 2018 11:51

  • 2076
  • 6
Манфред Вебер: България е пример за това как трябва да се опазват границите (видео+снимки)
© Фейсбук

България е пример за това как трябва да се опазват границите. Всичко, което видяхме и преживяхме покрай цялата тази миграционна криза, създаде голямо безпокойство и страх, но България е самото доказателство, че е възможно да се спре миграционният натиск.

Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, който е на посещение у нас.

Той се срещна с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Резово и се запозна с това как страната ни опазва границата на ЕС

,,Готов съм да предам на Франция и останалите страни от Европейския съюз как трябва да се действа с опазването на външните граници на Общността, защото България наистина може да бъде модел за подражание към останалите страни-членки'', каза Вебер.

По отношение на Шенген Манфред Вебер посочи, че страната ни е абсолютно готова за Шенген.

 

,,За мен няма никакво съмнение, че България трябва незабавно да влезе в Шенген, защото тя се справя доста добре с опазването на границите – дори доста по-добре, отколкото от други страни, които отдавна са в Шенгенското пространство'', коментира Вебер.

,,За скептичните страни мога да им кажа да не говорят само теоретично, а да дойдат и да се уверят с очите си за постигнатото на място'', завърши председателят на ЕНП.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от своя страна припомни, че Вебер е бил един от най-големите критици за членството на България в Шенген, а днес е един от най-големите ни защитници в това отношение.

,,България показа, че поддържането на добри съседски взаимоотношения е също нещо много важно'', посочи министър-председателят.

,,България, за разлика от много държави, без да шуми, си направи преградно съоръжение, купи кораби, повиши квалификацията на своите моряци, направи необходимото за техниката, направи законови промени и при абсолютна пълна координация между всички служби и всяка вечер се задържат мигранти'', коментира Борисов.

„Ако България и по суша е в Шенген, и утре дойде правителство, което не се справя с мигрантската вълна, то тогава мигрантите директно ще отидат в Германия, Холандия. Затова по суша представлява риск, но по въздух и вода не е риск. Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме, по въздух и вода, и когато всички държави подпишат споразумения за изнесени центрове за бежанци извън границата, тогава да влезем и по суша. Това е абсолютно реалистично“, добави още премиерът.

Владимир Василев
2076 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
боби

2018.08.23 | 16:07

6
Вълкът в кошарата те за голямото пазене говорят!! Нехранимайковци от ЕНП дошли да разтягат локуми безкрай и да венцеславят Б.Б. Айде няма нужда!!

2018.08.23 | 14:48

5
И С КАКВО Я ПАЗЯТ ,С РИБАРСКИ ЛОДКИ ЛИ,ЧЕ Е ТОЛКОВА СИГУРНА ИЛИ С 100 ГОДИШНИЯТ ДРЪЗКИ.

2018.08.23 | 12:04

1
Този май го е напекло слънцето или са му платили България е като разграден двор всеки може да излезе и да влезе или да открадне каквото му се иска последният пресен пример Олимпик а ако се върнем назад КТБ-то

2018.08.23 | 13:17

4
Един комунистически педал два пъти се изявил. Та ева боклук
аб

2018.08.23 | 12:31

2
Идва да провери дали са разчистени териториите в Странджа за мигранти от Германия.

2018.08.23 | 13:16

3
Ти си гнусен трол на БСП. Боклук долен

Добави коментар

Водещи новини