Цветан Цветанов присъства на храмовия празник на свищовския манастир „Покров Богородичен“

  • 15 август 2018 16:14

  • 2493
  • 2
Цветан Цветанов присъства на храмовия празник на свищовския манастир „Покров Богородичен“
© ПП ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа почете храмовия празник на свищовския манастир „Покров Богородичен“. Заедно с кмета на Свищов Генчо Генчев, кмета на Велико Търново Даниел Панов и председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, той присъства на празничната литургия, отслужена от Отец Христо. За днешния празник в светата обител се стекоха стотици миряни от цялата община. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Към манастира „Покров Богородичен“ никога досега не е имало асфалтова улица, но пътят до храма вече е нов и асфалтиран, благодарение на отпуснати от правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г средства. За втора поредна година пък светата обител получава от Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет транш за неотложни ремонти.

В знак на уважение и признателност игуменът отец Христо поднесе на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа три специално писани и осветени икони. Копие на чудотворното изображение на Богородица, което се пази в свищовския манастир, е дар за премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г

Като подарък за Цветанов духовниците са избрали икона на Свети Йоан Предтеча. Лично от свищовския кмет за Цветанов пък е специално изработена от етърски майстор голяма икона на Света Богородица Йерусалимска. Градоначалникът Генчо Генчев обясни, че иконата е рисувана половин година, а за основа е избрано крушово дърво.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа бе трогнат от жеста и пожела светинята да остане в свищовския манастир, където силата й ще бъде още по-голяма. Жестът му бе посрещнат с аплодисменти от намиращите се в храма миряни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2493 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.08.15 | 17:56

1
Специалните писачи случайно или нарочно са изписали така детето с футболната топка?

2018.08.15 | 18:28

2
Ко?

Добави коментар

Водещи новини