Цветанов даде старт на строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за култура и образование в Царевец

  • 15 август 2018 14:26

  • 1221
  • 1
 Цветанов даде старт на строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за култура и образование в Царевец
© ПП ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и кметът на Свищов Генчо Генчев дадоха старт на строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за култура и образование в бившето ОУ „Д-р Асен Златаров“ в село Царевец. Заедно с тях в свищовското село бяха и председателят на Общински съвет-Свищов д-р Кристиян Кирилов и кметът на населеното място Марин Любенов. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Със съдействието на Цветанов и колегата му от ПГ на ГЕРБ Станислава Стоянова, статутът на закритото през 2000 г. училище бе успешно променен. Това позволи на Община Свищов да кандидатства с проект за развитие на културния туризъм по Програмата за трансгранично сътрудничество. Спечеленото финансиране в размер на 914826.93 лв. ще позволи да се извърши ремонт, преустройство и промяна на сградното предназначение на имота, който в момента пустее и се руши.

Това включва външна облицовка и топлоизолация, смяната на дограми и врати, вътрешно боядисване на всички помещения, подмяна на фаянс и санитария, нови подови настилки и др. През 2019 г. новият Център за култура и образование ще започне пълноценното си функциониране.

По време на събитието Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа съобщи, че след разговори с Министерството на финансите и Министерство на културата е поет ангажимент и за субсидирането на 15 щатни бройки, които да осигурят продължаване работата на Центъра и устойчивост на проекта след изтичането му и ще осигури работа на 15 специалисти, които с труда си ще са полезни на обществото. „Свищов има късмет с толкова инициативен кмет и за нас е отговорност и радост да му помагаме, за да стигат средства до всяко населено място в общината”, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той подчерта, че фирмата изпълнител на проекта е местна, което допълнително стимулира бизнеса в общината. 

По думите на кмета на Свищов Генчо Генчев това ще оживи района и ще даде възможност за развитие на интернационалното културно наследство. Генчев благодари за подкрепата, която неизменно среща в лицето на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и депутатите от ГЕРБ, а също и от държавата, благодарение на които селата в общината са се преобразили.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1221 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.15 | 14:59

1
Очакваме от вас да пъхнете терористите-комунисти в Урановите мини. Както и да обявите БКП/БСП извън закона. Ако не го направите сега, ще ви свалим от власт.

Добави коментар

Водещи новини