Поддръжници на Десислава Иванчева се събират на протест пред Министерски съвет

  • 13 август 2018 08:23

  • 18665
  • 5
Поддръжници на Десислава Иванчева се събират на протест пред Министерски съвет
© bulphoto

Привърженици на разследваната за корупция кметица на софийския район "Младост" Десислава Иванчева се събират днес на протест пред Министерския съвет. Той е в подкрепа, освен на Иванчева, и на заместничката Биляна Петрова.

Събитието се организира в социалната мрежа "Фейсбук".

Организацията върви през профила на самата Иванчева в мрежата. Именно там беше публикувано преди време и видеото от приемането в болницата на отстранената от поста кметица на "Младост". На него се вижда как тя влиза в лечебно заведение с белезници на ръцете и краката. След острата обществена реакция за унижаващото достойнството й конвоиране Министерството на правосъдието обяви, че правилата ще се променят, а още преди това да се случи, Десислава Иванчева напусна болницата без окови.

"Свобода за Иванчева и Петрова! Независимо разследване на Организираната престъпна група" е насловът на протеста. За част от нея привържениците на Десислава Иванчева и Биляна Петрова сочат висши прокурори и представители на държавата, както и ключови свидетели по корупционната афера в "Младост", включително и третият обвиняем - бившият районен кмет Петко Дюлгеров, който според прокуратурата е посредничил между Иванчева и Петрова в изнудването на предприемача Александър Ваклин - да си получи разрешителното за строеж - срещу половин милион евро.

Сред исканията на организаторите са незабавно освобождаване на Иванчева и Петрова и оставка на правителството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18665 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Димитър

2018.08.14 | 02:12

5
Посетете сайта ни най-евтините ножчета за самобръсначки Жилет са при нас!!!
nojcheta.eu

2018.08.13 | 19:08

4
От мен се иска да повярвам на следните опорни томки: 1.) Иванчева не е свързана с БСП, защото и Георги Кадиев не е. 2.) Иванчева е независима и пропагандата на БСП не е замесена в избора й. 3.) Иванчева е неподкупна невинна жертва на гадовете от ГЕРБ. Наместо това, аз вярвям, че БСП негласно организира протест в полза на корупцията, за разлика от Румъния!
Ловецът на комунисти

2018.08.13 | 15:30

3
Една отявлена крадла се опитва да изкара, че България е откраднала от нея. Типично за протежетата на комуниста Георги Кадиев. Комунистът си остава престъпник до край.
Анонимните

2018.08.13 | 11:30

2
какво ти трябваше политика бе, маце. да беше си стояла там където ти е мястото. без връзки винаги е същото. винаги ще те оплетат, разфасоват, кусури там където е слабото ти място. идеални хора няма, но те удрят, подслушват, това са спец ченгета. вярвам, че вие двете сте го сторили, но за всичко се иска ум. подслушват ви : по телефони, по скайп, в интернет, спец ченгета са, а не там разни обикновени хорица, и именно затова заминаха с еднопосочен билет мнозина и си казваха: дори и работа да започнем, те или ние без връзки, ще ни пращат на най-трудното, на най-тежкото, винаги ние и по този начин ще бъдат принудени да си дадат заявление за напускане. проста работа. без по възрастните им родители да са им казали, а и не са живели по времето на социализма, същото си беше и тогава, и сега. там горе всичко е с връзки, навсякъде се назначаваха и назначават хора с големи връзки и ако ги нямаш по-добре си стой на мястото или напусни бълхариян. не всичко е пари, виж на какво си заприличала. същото си беше и по времето на социализма. влизаха красиви момичета и в заседание грозновати, обрасли с косми, ужасяващо, но факт. мислене, мислене и само мислене предварително. малко акъл, не много, но навреме да ти идва. радваме се, че заминаха, че не останаха в бг, за да ги доунищожат, някои са способни за всичко, най-вече ако си над тях, умен, красив, възпитан, .. удрят яко, а по темата не зная, има си органи, подслушватели, не ми се вярва, да не казват истината. хванали са ви на тясно, а сега виж адвокатите гледат да ви отърват от сливенският затвор, но все пак съдии, съдебни заседатели(ако щете вторите), прокурори са над адвокатите, адвокатът е защитник, но той присъди не раздава... и много хора понякога искат и са ни казвали, ако имам пищов бих го разтреляла в центъра на града, бихте мадан мисьо, но как да ви обясним, че всичко е в ръцете на съдията, а не на адвоката. има случаи еднакво съкратени, едните печелят с един адвокат, другите губят, а същината е една и също, уволнение ???? кой каквото е надробил да си го сърба сега, да ви ebпм и парите, не всичко е пари, все пак нямаш дирек, къде си тръгнала, там са всички заедно, всичко е в тяхни ръце, от ляво, дясно, центъръ, .. очевидци сме, през тия 30 години, само техни хора назначават на добре платени работи, а всичко останало - сами да се оправят, с 300-350 лева, как да се живее, мислиш и теглиш кредит(ако нямат родителите ви) и на терминал 1,2 . поне там има работа, но управителите са възпитани, с други нрави, с друго мислене, не както тук-комунистите от всички партии.

2018.08.13 | 09:21

1
Вероятно е набедена от строителните организации.

Добави коментар

Водещи новини