Европейската комисия ще помогне на България за реформите в страната

  • 09 август 2018 15:12

  • 2427
  • 3
Европейската комисия ще помогне на България за реформите в страната
© Pixabay

Европейската комисия одобри поисканата от България допълнителна техническа помощ чрез Програмата за подкрепа на структурните реформи (ППСР). Това съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България.

Днешното решение позволява финансирането на проекти, насочени към реформи на процедурите по несъстоятелност, съпътстващи мерки за подобряване съдебната инфраструктура и корпоративното управление на държавни предприятия. Проектите ще се подсигурят финансово с 1,5 милиона евро, които България доброволно ще прехвърли от нейния компонент за техническа помощ в Европейските структурни и инвестиционни фондове към ППСР.

Приложената към решението работна програма очертава конкретните действия, които ще се финансират и посочва приоритетите, целите и очакваните резултати от проектите за реформи. Тези реформи са важни и във връзка с плавния преход към валутния механизъм II (ERM II). Българските власти се ангажираха с изпълнението на редица предварителни условия в контекста на очакванията за присъединяване към ERM II и Банковия съюз до юли 2019г.

Комисията създаде Службата за подкрепа на структурните реформи през 2015г. в помощ на държавите членки, които подготвят, изработват и прилагат институционални, структурни и административни реформи. Службата управлява Програмата за подкрепа на структурните реформи, която е достъпна за всички членки на Европейския съюз по тяхна заявка.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2427 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Остап Сюлейман Берта Мария Бендер бей

2018.09.04 | 13:18

3
Смях в залата.30 години Американо-европейска помощ стигат-разсипаха държавата,прогониха народа.
Бенчо Бенчев

2018.08.09 | 15:25

1
Аз и моят консултант, г-н Митьо Очите, спонсорираме БСП и Румен Радев. Нашият бизнес е почтен: занимаваме се предимно с внос на бяла паста и охрана от престъпници. Всички приходи се вкарват не в черна, а в "червена" каса. Червената каса не е на БСП, а на Пенсионерския съюз в Бургас!

2018.08.09 | 18:37

2
лайномет лъжлив

Добави коментар

Водещи новини