Мартин Димитров: ЦИК да спрат да протакат и да изпълнят закона за машинното гласуване

  • 02 август 2018 08:08

  • 935
  • 2
Мартин Димитров: ЦИК да спрат да протакат и да изпълнят закона за машинното гласуване
© Нова телевизия

Въвеждането на машинното гласуване поставя редица въпроси, като например за логистиката и съхраняването на машините. Централната избирателна комисия не би могла да реши тези въпроси самостоятелно, това трябва да стане с помощта на държавата, каза в сутрешния блок на Нова телевизия говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Тези въпроси трябва да бъдат решени, за да може да се осигури тази възможност за избирателите, добави Андреев.

Той посочи, че не би могъл да се ангажира с конкретни срокове кога ще се въведе машинното гласуване.

Има вече 18 месеца закъснение на ЦИК за машинното гласуване. За този период те са нарушили Изборния кодекс около 50 пъти, защото за всеки частичен избор трябваше да бъде осигурено машинно гласуване, заяви Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от "Демократична България". Аз съм убеден, че те нямат особено желание да въвеждат машинното гласуване и протакат. Затова заведохме дело. Има шест месеца срок – нека да спрат да протакат и да изпълнят закона, подчерта Димитров.

Имам много сериозни подозрения, че и ГЕРБ, и БСП, и ДПС искат да отменят и машинното, и дистанционното гласуване, само че нямат смелостта да отидат и да го заявят в Народното събрание. За тях е по-добре да го има записано в закон, но да не се въвежда на практика, каза още Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
935 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.08.02 | 08:55

2
хаха няма да го бъде
Аре!

2018.08.02 | 08:39

1
Тия от ДеБъ мислят че като се въведе машинно гласуване, и току виж ще влязат в парламента. Да, ама не. Завинаги сте на бунището на историята, завинаги!

Добави коментар

Водещи новини