Догодина ни очакват два вида избори – европейски и местни

  • 22 юли 2018 20:27

  • 1796
  • 2
Догодина ни очакват два вида избори – европейски и местни
©

Догодина българите ще направят своя избор на два вота – европейски и местен. Тази година политическото лято е натоварено със събития и скандали. Социолозите разчитат в тях и знаци за подготовка за предстоящите избори.

Наесен догодина ще избираме кметове и както винаги една от основните битки ще е в София. Напълно е възможно управляващите да повторят кандидатурата на Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. За Варна има вероятност това да е Иван Портних, но кандидатурата за градоначалник на Пловдив – Иван Тотев, е под въпрос. Що се отнася до основния им опонент БСП – за София се спрягаха имената на депутатите Елена Йончева, Георги Свиленски и на шефа на софийските социалисти Калоян Паргов, съобщава БТВ.

Големите въпроси са: дали Обединените патриоти ще се явят заедно на избори и с какъв успех ще дебютира дясната коалиция „Демократична България”.

За някои коалиции изборите ще са ново изпитание. За други съюзи все още е пълно с въпросителни. Според социолозите евроизборите ще са тест и за управляващите, и за опозицията. Големият сблъсък на местния вот ще е между БСП и ГЕРБ. Партиите имат още около година, за да се подготвят за среща на изборното поле. Европейките избори ще бъдат през май, а местния вот се очаква да е през октомври догодина.

Мая Йорданова
1796 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Редван Ариф

2018.07.22 | 22:50

2
Успех на ДПС и пожалавм местна и европейска победа времее Дългогодишна партия да стане и управляваща нека Преставителите да се заемат и сас квоти и напусналите избиратели на партията във чужбина ако се деиства добре може и да спечелят вота си и.
Умник Гюро

2018.07.22 | 22:45

1
Значи догодина ще се отървем от БКП/БСП и ще пратим комунистите в Урановите мини. Там да си изучават марксическия диалектизъм.

Добави коментар

Водещи новини