Мая Манолова: Несправедливостта към миньорите беше поправена (видео)

  • 20 юли 2018 09:59

  • 1590
  • 0
Мая Манолова: Несправедливостта към миньорите беше поправена (видео)
©

Имаше несправедливост към хората, упражняващи най-тежкия труд, но тя беше поправена. С промените миньорите с трудов стаж по 10, 15, 20 години ще могат да се пенсионират по стария ред – право, което им беше отнето в края на миналата година. С това искам да успокоя миньорите. Това каза омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в парламента, след стана ясно, че са одобрени промените в Кодекса за социално осигуряване, предаде репортер на Novini.bg.

"Искам да кажа едно голямо "Благодаря" на депутатите, които подкрепиха моя проект", каза тя. По думите й проектът е приет навреме. "Това е доказателства, че когато политиците искат да работят за хората, институциите успяват".

Светлана Ангелова от ГЕРБ посочи, че е горда, че са успели да приемат тази важна промяна за хората, за да са спокойни, тъй като пред тях няма друга алтернатива. Тя добави, че промените са били проспани от депутатите от ПГ на БСП. "Никой от тях не беше внесъл предложение за промяна или е направил забележка, но нека да търсим позитивното, което е по-важно".

"Настоявах за справедливи обезщетения за стопаните на евтанизирани домашни животни, засегнати от чумата. Реалната стойност е между 300 и 500 лева за животно. Препоръчвах на министъра на земеделието да изпрати чиновници при хората, за да им обяснят ситуацията. Мястото им е на терен“, каза още омбудсмана.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини