Йорданка Фандъкова се срещна с министъра на културата и туризма на Италия Алберто Бонизоли

  • 19 юли 2018 16:58

  • 1561
  • 1
Йорданка Фандъкова се срещна с министъра на културата и туризма на Италия Алберто Бонизоли
© Фейсбук/Йорданка Фандъкова

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска се срещна с министъра на културата и туризма на Италия Алберто Бонизоли, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Двамата обсъдиха доброто сътрудничество в областта на културата, което София има с Рим и други италиански градове. Господин Бонизоли изрази желание италианските експерти, работещи в сферата на културата да обменят опит с българските си колеги.

Столичният кмет Фандъкова запозна Алберто Бонизоли с културно-историческото наследство на София и изяви желание италиански експерти да консултират Столичната община при подготовката на международния конкурс за експониране на археологическите находки на площад „Света Неделя“. Тя информира италианския министър за това, че София развива нови културни пространства за съвременно изкуство и култура.

Предстои да бъде изграден Център за съвременно изкуство в Южния парк. Италиански експерти ще подпомогнат българския екип при разработването на форма за управление на културни институти. По късно двамата посетиха подземния музей под базиликата „Света София“. Министър Бонизоли изрази възхищението си от музея и даде висока оценка за постоянната експозиция.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1561 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХАХ

2018.07.20 | 00:05

1
ГРОБАРСКА ПОДЛОГА

Добави коментар

Водещи новини