Актуалните проблеми пред България и ЕС обсъди Илияна Йотова с Клуба на великотърновци в София

  • 12 юли 2018 12:17

  • 1306
  • 0
Актуалните проблеми пред България и ЕС обсъди Илияна Йотова с Клуба на великотърновци в София
© Прессекретариат на президента

Тежката демографска криза пред България, предстоящата концесия на летище София, равносметката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и предизвикателствата пред Европа обсъдиха с вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , членове на Културния клуб на великотърновци в София. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Клубът, чийто настоящ председател е доц. д-р инж. Атанас Дончев, съществува от 45 години и редовно организира срещи с държавници, политици и видни личности от различни сфери на обществения живот. Участие в разговорите взеха и акад. Антон Дончев и поетът Матей Шопкин. 

„С президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на придадохте нов облик на президентската институция“, споделиха присъстващите с вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. „Чувстваме, че има кой да чуе гласа ни“, подчертаха те. 

Вицепрезидентът представи основните насоки в работата си с българите в чужбина. С голям интерес и одобрение бе приета идеята за създаването на Български културен институт. В момента се провеждат дискусии с представители на различни български институции, ангажирани с темата, както и с общественици. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини