Бивш военен министър: Поканата към Македония е поредният ход в посоката към изграждане на стабилитет на Балканите

  • 12 юли 2018 09:16

  • 1097
  • 1
Бивш военен министър: Поканата към Македония е поредният ход в посоката към изграждане на стабилитет на Балканите
© Бнт

Поканата към Македония е поредният ход в посоката към изграждане на стабилитет на Балканите. Това заяви бившият министър на отбраната проф. Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за в сутрешния блок на БНТ. 

"Македония отдавна е готова за това членство. Други бяха причините то да се забави и една от тях е смяната на името", допълни Симеон Николов, директор на Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения.

"Трябва да се проследят резултатите от референдума в западната ни съседка, предстоящите избори в Гърция също може да имат отражение по темата. Рано или късно, членството на Македония в НАТО ще стане факт", каза още Николов.

"Тръмп намери начин да стресне европейците и да извлече печалби от това. Необкетивни бяха заплахите, че ще изтегли въоръжените сили или няма да спази ангажиментите по бюджета за отбрана. Този страх, който се внуши в ЕС беше неоснователен", коментира Николов.

"НАТО би предпочело да си партнира с Русия, но в момента ограниченията към нея остават, така че трябва да се работи в посока за постигане на един добър политически диалог", завърши проф. Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1097 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.12 | 09:27

1
магарев боклука.

Добави коментар

Водещи новини