Цветан Цветанов се срещна с председателя на Комисията по вътрешна сигурност в Конгреса на САЩ Майкъл Маккол

  • 11 юли 2018 11:25

  • 573
  • 1
Цветан Цветанов се срещна с председателя на Комисията по вътрешна сигурност в Конгреса на САЩ Майкъл Маккол
©

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна във Вашингтон с председателя на Комисията по вътрешна сигурност в Конгреса на САЩ Майкъл Маккол, който е сред водещите конгресмени на Републиканската партия, формиращ политиката на Конгреса и САЩ в областта на правоохраната.

По време на разговора Цветанов запозна конгресмен Маккол с резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност в Конгреса на САЩ прояви специален интерес към темата за Западните Балкани. По думите му те са ключов елемент от сигурността на Европа и са изключително важни за трансатлантическите отношения. В тази връзка беше обсъдена регионалната политическа обстановка в навечерието на предстоящата среща на НАТО в Брюксел. Беше изразена взаимна тревога от асиметричните заплахи пред държавите от региона, както и от общата нестабилност в Близкия Изток и Северна Африка.

В края на срещата Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа подари на конгресмена плакет на Народното събрание и в качеството си на председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред отправи покана към Майкъл Маккол да посети България в удобно за него време през 2019 г.

Утре срещите на Цветанов продължават в рамките на 8-та годишна конференция на Трансатлантическите мозъчни тръстове. Срещата ще се проведе в сградата на института “Хъдсън” - водещ консервативен мозъчен тръст, основан през 1961 г., във Вашингтон.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
573 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Цоко шестоапартаментника

2018.07.11 | 11:57

1
Охааа, заработих си парички за още 6 апартамента (и бонус-1 мозъчна гънка, ще бъде първата ми!)

Добави коментар

Водещи новини