Борисов показа "Св. София" на Ли Къцян, предаде му за подарък знаме от съпругата на Боян Петров (снимки)

  • 06 юли 2018 11:20

  • 2854
  • 5
Борисов показа "Св. София" на Ли Къцян, предаде му за подарък знаме от съпругата на Боян Петров (снимки)
© Novini.bg

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г посрещна председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в София.

Официалната церемония се състоя пред паметника на Незнайния войн, където двамата премиери поднесоха венци.

 

След това Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Ли Къцян разгледаха църквата „Света София“.

 

Пред журналисти Ли Къцян съобщи, че е получил подарък от жената на Боян Петров.

„Гордеем се с куража на Боян Петров, подариха ми знаме от съпругата му“, каза той, предаде репортер на Novini.bg.

„За първи път посещавам България след сформиране на правителството и това е първата спирка на европейския ми маршрут. Благодаря за тържествената вечеря на г-н Борисов вчера вечерта. Имах възможност да видя златни предмети от преди 7 хил. години. Вчера ми дадоха и подарък – знаме от съпругата на Боян Петров, който изчезна по време на изкачване в Хималаите. На знамето пише, че нейното сърце винаги ще остане там. Ние се гордеем с неговия кураж“, каза още Къцян.

Той посочи, че с премиера Борисов са провели важен разговор на четири очи и са постигнали единодушно съгласие по някои важни въпроси.

 

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пък от своя страна пък напомни: „България и българският народ обичат китайския народ. Имаме редкия шанс с прагматичност и спазвайки европейските правила на база на взаимна добросъвестност да развием промишлени, икономически, финансови бизнес отношения - в сферата на туризма, икономиката, културното наследство и образованието“, каза Борисов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2854 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Отвратен

2018.07.07 | 07:48

5
Нали онова недоразомение Цветанов,каза е Русия и Китай са баш враговете на България? На кого да вярваме? Ох, объркаха ме тези генални извори на политика и маяци на моя кратуък живот!

2018.07.06 | 12:43

4
Шилявата овца на Банкя, седесарската доларова кypва, хюндаят в магнолиите, срамът на Народа, наричан уважително от него "Тиквата", редом с представителя на могъщия, богат, комунистически Китай. Дали Тиквоча е достоен за това?

2018.07.06 | 12:38

3
Велият комунистически Китай е обърнал внимание на обраната, осрана и измъчена седесарска кочина България, трябва да сме благодарни.
КРАДЛИВАТА ШАЙКА

2018.07.06 | 12:12

2
МОЖЕ САМО ДА КРАДЕ, НИЩО ДРУГО.
ес се разпадна

2018.07.06 | 11:39

1
РУСИЯ И КИТАЙ саначалници на герб -шайката и ни измъкван от колонялното робство не сащ и ес !!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини