Няма стига, тишината пристига: Валери Симеонов погна София (снимки)

  • 05 юли 2018 19:54

  • 18394
  • 12
Няма стига, тишината пристига: Валери Симеонов погна София (снимки)
© Булфото

Честито и на София. Така започна своя Фейсбук пост, за поредната акция "Шуми Марица, ама не", вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Публикуваме текста без редакторска намеса: 

"ЧЕСТИТО И НА СОФИЯ,
Снощи заедно с РЗИ, зам-министъра на здравеопазването г-жа Светлана Йорданова и членове на политическия ми кабинет започнахме проверки по Закона за шума и в София. Градът, в който законите отстъпват на познанствата, шуробаджанащината и политическите чадъри. Оказа се, че въвеждането на ред по Закона за шума в столицата е детска игра спрямо войната с мутрите в Слънчев бряг. Никакви проблеми – никъде. Откъдето минахме, след нас се възцаряваше мир, спокойствие и тишина. Оказа се, че собствениците и управителите много добре осъзнават нарушенията и още с първото разпореждане спираха озвучаването. Започнахме с кастата на „недосегаемите“ по бул. Витоша". Откъдето минахме, след нас се възцаряваше мир, спокойствие и тишина. Оказа се, че собствениците и управителите много добре осъзнават нарушенията и още с първото разпореждане спираха озвучаването. Започнахме с кастата на „недосегаемите“ по бул. Витоша. Raffy Bar & Gelato го отнесоха първи – след констативния протокол и незабавното спиране на озвучаването при следващо нарушение ги очаква ЗАПЕЧАТВАНЕ! С първо предупреждение и спиране на музиката бяха номинирани Vitosha street Bar&Dinner, „БЕКГРАУНД“ и Social Cafe Bar & Kitchen. От снощи еротичен клуб „ФЕТИШ" ще пуска еротична музика само вътре, а не на улицата.
Констативни протоколи и разпореждане за спиране на озвучаването отнесоха кафе клуб Memento и Beach Bar на ул. Раковски. Не мога да отрека пълното съдействие на персонала и управителите. За разлика от Черноморието, много от посетителите дойдоха да ме поздравят и дори си направихме снимки. 
За десерт си оставихме Студентски град. Както се очакваше, там нарушенията бяха най-драстични, което наложи съставянето на констативни протоколи с незабавно прекратяване на озвучаването в бар-ресторант "МЕЙСЪНС" и дискотека Jim Beam Club, където гърмеше живо изпълнение на чалга дивата KALI. Милата, обеща да мине на акапелно изпълнение тип пиано бар, но това не спести протокола и административната санкция спрямо заведението.
Най-арогантно нарушаваше нощната тишина Механа "Роден край", раздрусана от мощни чалга ритми. С влизането си спряхме музиката и силно възпалихме мъжката аудитория на претъпканото заведение. При съставянето на констативния протокол, страстите се разгорещиха, но, слава Богу, всичко мина без физически посегателства – оказа се, че голяма група полицаи празнуват професионалния си празник. 
Съжалявам, няма как – законът е за всички  
Благодаря за перфектния професионализъм на служителите на РЗИ София под ръководството на началника Данчо Пенчев – г-н Граматиков, д-р Граматикова, г-жа Крумова и г-жа Сирачка, както и на представителите на МВР-София.
Оказа се, че и в София може да има закон и ред, въпреки плювките на зложелателите. Обръщам се към всички, които констатират озвучаване от гореизброените заведения след 23 ч. незабавно да сигнализират на денонощния телефон за шума 02 940 30 03, за да приложим закона в неговата сила – а именно, да бъдат запечатани и дейността им да бъде прекратена. 
Защото здравето е по-важно от печалбитe!", написа Симеонов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
18394 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
опа опа

2018.07.05 | 20:23

1
Браво пич. поздравления за добре свършената работа.
Беров

2018.07.05 | 23:46

7
Ще е добре свършена работа, ако успее да научи обикновения човек, че след 23:00 трябва да се пази тишина, а не да почват да се пускат перални и какво ли още не и то защото било на нощна тарифа. Важно е да има тишина и в жилищните райони, в определното време...
Пеко

2018.07.05 | 22:57

6
Кога ще отиде в някоя циганска махала да им спре музиката?

2018.07.05 | 23:55

9
И до циганската махала ще стигнат.Все от някъде трябва да се започне.

2018.07.05 | 21:58

2
Валерка, отиди и в някой от двата Sweet Bar and Grill и виж, че се пуши вътре! Това са големи тузарски заведения и са пример как държава няма и всичко е въпрос на контакти. Айде много здраве от мен - отскорошен емигрант!

2018.07.05 | 23:54

8
Браво.Точно така трябва.Много хубаво.Без ред и дисциплина нищо не става.Така е и в западна Европа.
Истината

2018.07.05 | 22:31

5
Така трябва! Само, да не е пушилка, за два днена!?!

2018.07.05 | 22:18

4
валериан без работа. тока вдигнаха той по кръчмите виси.
grazhdanin

2018.07.05 | 22:09

3
Слави Трифонов: няма стига, няма недей, щом те докопам ставам злодей, анадънму, она опа
гост

2018.07.06 | 00:04

10
За кого говорите вие бе по-горе коментиращите---познавате ли Валери Симеонов---за него всичко са парите...това е всичко което той обича-----чак пък някои му казват браво. И за изказването му, че пенсионерите взимали много големи пенсии, а инвалидите не били толкова инвалиди ще му кажете браво?????
опа опа

2018.07.06 | 19:43

11
Ами, да големи са са им пенсиите, има цели квартали с Пенсионери от "парията-майка, комуняги" дето взимат по 1000лв и цял живот нищо не са работили, за това всички останали в гългария са на 300лв. С инвалидите е същатата работа, сума ти Джипове и спортни коли с Инвалидни стикери, щото пак на "наши хора" дават пенсии, а с Истински болните хора се подиграват по ТЕЛК-овете и на хора с РАК им отпускат -най-ниска категория, ако доживеят изобщо. Не само" Браво", ще му кажа ами и ще гласувам, за него, за да му дам пари, тия неща да ги поправи!!!
колю

2018.07.06 | 20:28

12
първо идете в гетата и раздайте власт,после пак ще си говорим!!

Добави коментар

Водещи новини