Цветан Цветанов участва в кръгла маса за сигурността на Западните Балкани в Лондон

  • 28 юни 2018 14:25

  • 1247
  • 0
Цветан Цветанов участва в кръгла маса за сигурността на Западните Балкани в Лондон
©

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа участва като говорител в кръгла маса за сигурността на Западните Балкани. Форумът се провежда в Лондон в сградата на парламента на Великобритания. Домакин на събитието е Камарата на лордовете, а основен съорганизатор на кръглата маса е Европейската лидерска мрежа. В рамките на форума Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа направи изказване за перспективите пред сигурността на Западните Балкани. „Западните Балкани са ключови за сигурността на Европа. По данни на Европол около 800 граждани от региона са заминали като чуждестранни бойци за ИДИЛ в Сирия.

Завръщането на тези бойци създава реална заплаха за сигурността“, обясни председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа коментира, че само повишаването на доверието, свързаността и обмена на разузнавателна информация могат да гарантират адекватен и ефективен отговор на тази заплаха.

„Това би довело и до по-добро противодействие на опитите за радикализация и на дейността на организираната престъпност в региона“, уточни той. В панела за сигурността на Западните Балкани участваха още председателят на Парламентарната асамблея на ОССЕ Джордж Церетели, бившият министър на отбраната на Македония Зоран Йолевски и съветникът на вътрешния министър и правителството на Сърбия Владимир Божович. Всички те се обединиха около мнението, че изграждането на многостранни формати на сътрудничество на регионално ниво, включително и в оперативен план, е от основно значение за сигурността не само на Западните Балкани, но и за колективната сигурност на континента.

Последвайте канала на

Novini.bg
1247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини