Мустафа Карадайъ: Държавното управление разчита на хаоса, демокрацията е в опасност (видео)

  • 26 юни 2018 14:10

  • 2824
  • 4
Мустафа Карадайъ: Държавното управление разчита на хаоса, демокрацията е в опасност (видео)
© parliament.bg

Този вот няма да успее, твърдят тези, за които това е само аритметика, пренебрегвайки политическото действие на този мощен демократичен инструмент. Не можем да стоим безучастни, когато държавното управление разчита на хаоса, когато демокрацията е в опасност, когато става въпрос за бъдещето на всички български граждани. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, по време на дебата по внесения от БСП вот на недоверие срещу правителството на тема "Сигурност".

Всички сме наясно, че сме изправени пред проблеми в отделните структури и аспекти на националната сигурност. Дълг на цялата демократична общност е да се справим, своевременно с тези проблеми. Създаването на стратегическа рамка без цели, които да не се реализират отговорно, не могат да създадат условия за сигурността. Нещо повече, тези обстоятелства сами по себе си са рискове за националната сигурност, заяви Карадайъ.

Динамичните международни процеси и състоянието в страната налагат спешни мерки и действия, но на първо място изпълнение на Стратегията за национална сигурност от 2018 година, добави той.

Управленският модел генерира напрежение и е източник на несигурност и нестабилност. Нарушаването на принципите на правовата демокрация, скандалите в кабинета са източник на несигурност и нестабилност. Отстъпението от евроатлантическите ценности и трайното настаняване на ксенофобията са изключително сериозен източник на несигурност и нестабилност. В последната година сме свидетели на създаване на хранителна среда за краен национализъм. Прекалено много са примерите, които можем да свържем с признаци за опасност на националната ни сигурност. Всички ние, които сме загрижени за демокрацията и бъдещето на страната, нямаме право да мълчим, а трябва да дадем силен отпор на ксенофобията и национализма, посочи Карадайъ.

Трябва да поемем мисията си решително и да се борим за мир и демокрация, за икономически просперитет. Ние от ДПС имаме тази кауза, но и вие трябва да имате тази мисия. Така ще я имаме като общонационална кауза, за да я предадем на децата ни, обърна се лидерът на ДПС към колегите си от другите парламентарни групи.

Ако е вярно, че омразата наранява тези, към които е насочена, е вярно, че тя наранява и носителя си, държи го окован в собствените му страхове и предразсъдъци. Демокрацията не е даденост, тя трябва не само да се отвоюва, а и да се отстоява и защитава. Час по-скоро трябва да спрем разделението и противопоставянето. Правителство, което е източник на на несигурност и нестабилност, на разделение и ксенофобия, е вредно на страната, каза оше Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

От цялата реч на г-н Карадайъ разбрах, че за нестабилността и за лошата сигурност в България са виновни Обединените патриоти, репликира депутатът от ПГ на Обединени патриоти проф. Станислав Станилов. Искам да припомня, че те не са изпратени в Народното събрание от баба си, а от над 300 000 избиратели и отрицанието да участват във властта, е отрицание на волята на тези 350 000 избиратели. Ако това е вярно, трябва да ги изритаме от страната. Изритайте ги някъде в африканските държави и ще си живеете прекрасно, заяви проф. Станилов.

Бих се присъединил в намаляване нивото на омраза. Приемам, че това са ценности, около които биха могли да се градят общи визии, за да има по-висок резултат, каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов.

Говорихте за това, че това правителствио не може да гарантира националната сигурност. Напротив – по-голяма гаранция за националната сигурност от това ДПС да не са във властта няма. Когато БСП и ДПС са във властта, национална сигурност няма. Когато са на власт, спират българското гражданство за македонци и започват да дават гражданство на български турци, каза депутатът от ПГ ан Обединение патриоти Юлиан Ангелов.

Благодаря на колегите, които направиха реплики, с които да потвърдят тревожността, изразена в моето изказване. Нямаме правото да не се противопоставим срещу тези явления, каза в отговор Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2824 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.06.26 | 15:23

4
Тоя в България ли живее или в Танзания
Мдааааа

2018.06.26 | 15:06

3
Г-н Карадайя,за това ли искахте с БСП да направите Пеевски шеф на ДАНС?
За да е България най-сигурната държава,така както беше КТБ най-сигурната банка. Банка с която вашият Пеевски няма нищо общи нали?
Хахааааааа

2018.06.26 | 14:57

2
Пълни глупости говори тоя .Вместо сигурността на държавата и престъпността на управляващите ,той мънка за участието на обединените патриоти във властта.Фанатици и измамници .Не стига че 90%от втория ешелон на държавата са ДПС кадри.които генерират корупция и сигурността на държавата

2018.06.26 | 14:51

1
Карадайъ ,стига с твоите и на ДПС простащините.Вижте си общините където управлявате ,да ли има сигурност ,ред ,и законност.Пълни гауфони сте .Подредете си къщичката и двора за да имате право да вземете думата

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини