Иван Костов към Бойко Борисов: Не следвайте сляпо Меркел

  • 10 февруари 2012 10:26

  • 2618
  • 10
Иван Костов към Бойко Борисов: Не следвайте сляпо Меркел
©

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г благодари на депутатите в Народното събрание, че са го подкрепили  в това, България да не поема ангажимент за данъчна хармонизация.

Думите на премиера бяха в отговор на питане от съпредседателите на ПГ на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на относно намеренията на правителството да реализира в политиката си координация по въпросите на данъчното облагане по време на парламентарния контрол.

Борисов заяви, че по подобни теми в съвременната ни история би могло да се направи така, че българският парламент само да бъде в защита на националния интерес. "Той е последната и най-важна инстанция и дава възможност да отстоим всяка най-важна за България позиция. Това се проигра от Чехия, от Холандия. По тази тема, въпреки огромния натиск, бих казал, че Франция повече е тази, която работи за уеднаквяване на данъците в ЕС, аз не заложих това особено мнение, защото в изказването си казах: "Господа, българският парламент е взел решение, дал ми е това право, и ние просто няма да подпишем документа”. Това се знае. Дали ще има особено мнение, или – не, аз, в своето изказване, категорично съм заявил на колегите – ние няма да подпишем този документ, под какъвто и да е натиск, защото това е единственото, което ни дава конкурентно предимство в момента. Това, че съм го заявил по този начин, това, че днес го заявяваме пак, аз ще отивам да подписвам този договор, с мандата от вас. По тази точка вие не сте ми дали правото да подпиша, за което благодаря", посочи премиерът.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - каза, че именно в българския парламент политиката е за това – да се водят дебати и спорове. "Германската страна дава друго тълкувание относно координацията на данъците в ЕС, смята Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Аз съм сигурен че има специален текст по отношение на данъчните измами, посочи той. Разграничете България от плътното следване на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Има решения, които са в полза на Германия и във вреда на България. Това сляпо следване ще донесе големи неприятности в защитата на българския национален интерес", обърна се към премиера лидерът на ДСБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2618 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Кибрит

2013.02.21 | 18:24

10
Колкото и резерви да имам към Костов ,признавам ,че в случая той е напълно прав.Меркел е една фашизирана канцлерка, която умира да хегемонизира напълно , безусловно и в разрез с принципите на ЕС ,германските интереси било то икономически и политически ,и в тази връзка аз приветствам всички български политици и примиера за отпора който дават.В случая няма значение кой какви политически пристрстия има , по-важни са БЪЛГАРСКИТЕ интереси .За мен това е първата светлинка в тунела на радния ни хаос ,която ни дава надежда за консолидация на основните политически сили за благото на народа ни!Що се отнася до онова неграмотно човече нека модераторите да вземат мерки ,а не да се чудят по какъв начин да изписват буквите на кодовете та да гадаем от кой език са.
Даниела

2012.02.12 | 11:10

5
Мили гербери, каквото и да говорите при управлението на Иван Костов , а при БСП дори, нямаше такива непремерени политически и икономически действия. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПЪЛНИЯ ЦИРК С СПЕЦ.СЪДА. ПЪРВОТО ДЕЛО ЗА ЕДНА ЦИГАРА МАРИХУАНА. Не се ли срамувате от това?!

2012.02.12 | 11:10

9
ама путко тъпа защо защитаваш тоя гаден мангал - тоя е наи големия българомразец да пукне дано
Даниела

2012.02.12 | 11:10

8
Хора събудете се ! Кретенчето Дянков иска да играе на борсите със Сребърния фонд. Чист хазарт ! След две години България ще е фалирала тотално от некадърното , крадливо ,самовлюбено управление на ГЕРБ.
Даниела

2012.02.11 | 15:43

4
Ей , прости хора, и какво си мислите, като сте изпаднали в наркотичен транс пред ГЕРБ и като ми слагате минуси, това няма да ви донесе след време пенсии, като "великия" финансист Дянков изиграе Сребърния фонд
джъдж

2012.02.12 | 11:10

7
Ликувай народе ! ВЕЛИКОЛЕПНИЯ г-н КОСТОВ ,за втори път днес е в новините ,за да ни ЗАСИПЕ със СВОЯТА МЪДРОСТ. Няма край ЩЕДРОСТТА МУ. О радост ,радост ! Защо ли ? -
Бял Полуовес

2012.02.12 | 11:10

6
Кого да следва,Станишев ли?
иво- рз

2012.02.11 | 11:46

3
Един ден, когато СДС не влезе в парламента на И. КОСТОВ ТРЯБВА ДА СЕ ДАДЕ ПОЧЕТНА КНИЖКА ЗА ЧЛЕНСТВО В бсп.
Иван Костов

2012.02.10 | 18:20

2
М, да добре е и да питаш също руските другари както правя и аз редовно.
11

2012.02.10 | 18:19

1
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО 2012 - КУПИ ТЕНИСКА НА ЛЮБИМИЯТ СИ ОТБОР !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини