Лиляна Павлова ще открие изложба с посланията от вечерята на лидерите от ЕС в София

  • 22 юни 2018 17:09

  • 2449
  • 3
 Лиляна Павлова ще открие изложба с посланията от вечерята на лидерите от ЕС в София
© Булфото (архив)

Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС представя изложба с посланията на лидерите от ЕС от неформалната им вечеря в София в навечерието на Срещата на върха ЕС – Западни Балкани на 17 май. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Изложбата ще бъде подредена в Националната галерия – Двореца и ще бъде официално открита от министъра за Българското председателство Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в 14.00 часа на 27 юни. 

По време на вечерята в София тех парк на 16 май по покана на председателя на Европейския съвет Доналд Туск с домакин Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министър-председател на България, държавните и правителствените ръководители от ЕС обсъждаха възможностите пред иновациите и цифровизацията, сделката за ядрената програма на Иран и търговските отношения със Съединените щати.

В духа на модерната и технологична атмосфера на зала „Джон Атанасов“, те се храниха върху специална маса, направена от реборд – едновременно лек и много здрав иновативен материал. Малко преди края на събитието участниците написаха своите послания направо върху масата. 

Експозицията представя собственоръчно написаните пожелания на европейските лидери, които заедно създадоха едно платно, заредено с уважение, добронамереност и приятелство. „За успеха ни“ - написа премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на допълни: „И продължаваме! Благодаря на България!“. Много от лидерите изразиха надеждите си за по-сигурна, по-обединена и по-солидарна Европа. „Чрез интеграцията на Европа създаваме по-добро бъдеще за следващите поколения – споделени ценности, общи цели, обединена Европа!“ - написа министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки. В този дух е и пожеланието на премиера на Литва Далия Грибаускайте: „Единството има значение. Благодаря много, България!“. Най-дълго е посланието на премиера на Великобритания Тереза Мей: „От изобретяването на компютъра от Джон Атанасов до разработването на World Wide Web от Тим Бърнърс-Лий, Великобритания и България са изиграли централна роля в постигането на цифровата мечта. Нека съвместната ни работа продължи още дълго!“

Освен посланията на лидерите, в изложбата са включени снимки от неформалната вечеря от официалните фотографи на Българското председателство. 

Изложбата ще продължи до 8 юли в Националната галерия - Двореца.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2449 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.06.22 | 18:47

1
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ОТ СВИНЯ ПАВЛОВА

2018.06.22 | 20:31

2
С В И Н Ч У Г А
гошо

2018.06.22 | 22:30

3
Изложба на сланина.

Добави коментар

Водещи новини