Бургас и Армения укрепват сътрудничеството си

  • 21 юни 2018 21:08

  • 1282
  • 0
 Бургас и Армения укрепват сътрудничеството си
©

Делегация от Република Армения се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов, за да обсъдят желанието си за укрепване на приятелските и търговски връзки между арменски градове и българския морски град.

Гостите бяха водени от Микаел Мелкумян - заместник-председател на Националното събрание на Република Армения, Джемма Багдасарян - депутат и член на Комисията по здравеопазване и социални въпроси и на Интерпарламентарни комисии и групи за приятелство в Националното събрание на Армения и Посланикът на Армения у нас Армен Саргсян.

На срещата присъстваха още народният представител от Бургас Николай Тишев и заместник-кметът по здравеопазване, спорт и социални въпроси д-р Лорис Мануелян.

Двете страни обсъдиха развитието и задълбочаването на връзките и сътрудничеството помежду си в областта на културата, спорта, здравеопазването, търговията, науката и туризма.

Кметът Димитър Николов сподели пред гостите, че в Бургас арменската общност е голяма, сплотена и активна. Тя участва в културната програма и в обществения живот на града. Бургаският градоначалник покани арменски фолклорни състави да участват в най-стария фолклорен фестивал в България, който се провежда ежегодно в Бургас през август и презентира спортните и инфраструктурни обекти в града, предоставящи условия за съвместно сътрудничество.

Двете страни обсъдиха възможностите за увеличаване на туризма чрез разкриване на директна авиолиния между Бургас и Армения, както и връзките чрез корабоплаване по Черно море.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини