Румен Радев: Отношението към българите в Словакия е на високо ниво

  • 20 юни 2018 11:16

  • 1096
  • 1
Румен Радев: Отношението към българите в Словакия е на високо ниво
© Булфото (Архив)

Отношението към българите в Словакия е на изключително високо ниво. Сънародниците ни тук дават прекрасен пример, че страната ни е съвременна държава, отворена към света.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща с представители на българската общност в Братислава.

Срещата се състоя в първия ден от официалното посещение на държавния глава в Словашката република, съобщиха от прессекретариата на президента. 

По думите на президента Радев високата оценка към сънародниците ни в Словакия формират още преди век българските градинари, станали символ на трудолюбие, почтеност и лоялност.

Тези прекрасни впечатления се „умножават“ с идването на последните поколения наши сънародници, които показват, че българинът е висококвалифициран в съвременните технологии, заяви държавният глава.

Според Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на всеки, който с труда си гради кариера, допринася и работи за България, защото страната ни е отворена към света, част от европейското семейство.

„Вие показвате, че България е навсякъде, където има български песни, българска реч и български дух“, заяви президентът.

Държавният глава благодари на сънародниците ни, че не забравят традициите и корените си.  

В Братиславския замък за среща с Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се събраха наши сънародници и семействата им, учители и ученици от Българското училище „Хр. Ботев“, преподаватели и студенти по българистика в университета „Я. А. Коменски“, словашки граждани, учили у нас.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1096 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.20 | 11:44

1
НАВСЯКЪДЕ ,КЪДЕТО ИМА БЪЛГАРИ ОТНОШЕНИЕТО Е ПО ДОБРО ОТКОЛКОТО У НАС.ТУК ШАЙКАТА ПРИЛАГА ГЕНОЦИД НАД НАРОДА.МУТРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ.

Добави коментар

Водещи новини