Нено Димов: Правим задълбочен анализ на препоръките на главния прокурор за парк "Пирин"

  • 19 юни 2018 17:29

  • 1685
  • 6
Нено Димов: Правим задълбочен анализ на препоръките на главния прокурор за парк "Пирин"
©

Запознавам се с писмото на главния прокурор относно концесията на Национален парк "Пирин". Трябва да се направят много задълбочени анализи и в максимално кратки срокове да предложим решение на препоръките на главния прокурор. Всички строежи в тази зона са минали през проверки. Има сериозен проблем с първия член на концесионния договор и това съм го повтарял неколкократно. Надявам се с новия Закон за концесиите да вървим към сключване на някакъв анекс за концесията на ски-зона Банско.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТА министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, който коментира писмото на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в относно концесията на Национален парк "Пирин". "Според мен не отделяме съразмерно време на важните въпроси. Кръговата икономика е много важно нещо. Защо не се фокусираме върху нея? Защо се съсредоточаваме само върху един проблем, а не говорим примерно за пластмасата в морето? Ние се опитваме да се съобразяваме с приоритетите на местната общност. Когато говорим за плаж "Корал", той е извън юрисдикцията на МОСВ, защото нито е парк, нито е Натура. Плажът "Корал" попада под юрисдикцията на Закона за устройство на черноморските територии. Кадастърът е отговорност на МРРБ и аз вярвам в документите", разкри Димов.

"Част от работата ми е да провеждам много срещи, но никога не съм давал обяд на посланици. Имах работно посещение в Париж и разговаряхме с ЮНЕСКО за парк "Пирин", но пак ще повторя, че никога не съм давал обяди. Ако се рестартира АЕЦ "Белене", няма да има нужда от нов ОВОС, защото това все още е действаш проект на този етап. Въпросът колко живот има в родните тецове, трябва да бъде зададен на енергийния министър. Тецовете замърсяват, но със сигурност не са сред най-големите замърсители. Енергийното министерство трябва да даде отговор на въпроса какъв трябва да бъде микса от енергия за следващите 10-15-20 години", обяви министърът.

 

Филип Епитропов
1685 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Крис

2018.06.21 | 18:35

6
Абе зелените по традиция сега правят от мухата слон.
Икономовa

2018.06.20 | 20:30

5
Казусът Пирин си е обикновен административен казус, който има просто и ясни решения. Всичко друго е просто преекспониране на реалната ситуация и търсене на евтина сензация. Христо Иванов и зелените са си го взели обаче като заложник за политическите им амбиции.
Антон

2018.06.20 | 20:10

4
В България винаги, когато хората искат да направят нещо положително, като лифт например, се намират поне два пъти повече, които да пречат.
Валерия

2018.06.20 | 13:01

3
Нено Димов да не е министър на Пирин, за друго не го каните/питате все едно околната среда ни е в идеално състояние и проблеми там няма
Стоян

2018.06.20 | 11:34

2
Предложете го това решение и почнете да строите лифта! Зимата скоро ще дойде и пак нищо няма да е направено. И ще е поредната такава зима.


2018.06.19 | 18:57

1
Спазвайте законите, не ламтете за много, че да не приседне на лакомите "бизнесмени"! Животът е кратък, а някои си го съкращават още повече!

Добави коментар

Водещи новини