Валентин Радев проведе среща с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и сигурност в румънския парламент (снимки)

Министър Валентин РадевВалентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6 февруари 1958 г. в Елин проведе среща с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Парламента на Румъния, Дорел-Георге Къпрар. Двамата дадоха висока оценка на двустранното с сътрудничество, в това число в областта на вътрешните работи.

Министър Радев подчерта отличното взаимодействие на двете министерства на вътрешните работи и благодари на Румъния за подкрепата, която оказва в защитата на външните граници на ЕС. Румъния е сред най-активно участващите държави в операциите на Фронтекс на българска територия, каза министърът.

Много резултатна е и работата на съвместните патрули по българското Черноморие.

Министър Радев запозна домакина с приоритетите и постигнатите от българското председателство на Съвета, изрази очакване за приемственост и пожела успех на предстоящото през първата половина на 2019 румънско председателство. И двете страни имаме силен интерес да работим заедно. Така можем да бъдем много по-успешни, заяви Дорел-Георге Къпрар. С двустранните си отношения можем да бъдем пример за останалите държави в региона.

Двамата потвърдиха готовността на двете страни за членство в Шенген и изразиха очакване в най-скоро време да бъде взето политическото решение за това.