Цветанов: Под формата на диалог сме готови на компромиси за Закона за автомобилната камара

  • 14 юни 2018 13:26

  • 1586
  • 0
Цветанов: Под формата на диалог сме готови на компромиси за Закона за автомобилната камара
© Булфото (архив)

Не бихме казали категорично дали Законът за автомобилната камара ще бъде оттеглен или не. Искаме да има диалог и под такава форма сме готови на компромиси.

Това обяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа във връзка със Закона за автомобилната камара и готвените срещу него протести на автобусните превозвачи. "БСП, използва политическата възможност, за да нажежава напрежение в обществото и да създава противопоставяне в транспортния бранш. Със Закона за автомобилната камара се ограничава възможността за сив сектор и за тежките пътни инциденти, които се случват. Транспортните фирми в една или друга форма са участници в тези тежки пътнотранспортни произшествия. Нека да видим защо това се случваше досега и дали с тази камара няма да се подобри тази среда на работа“, каза още Цветанов.

"Задължителното членство отпада и то ще бъде доброволно. Има неразбиране на закона и не виждам смисъл от острото противопоставяне срещу създаването на автомобилната камара. Намеренията ни са съвсем добронамерени. Внесеният закон е на база на обсъждания, които са правени в рамките на година. Предсрочното прекратяване на 43-ия парламент ни отдалечи от възможността да внесем този законопроект. Законът за автомобилната камара е в подкрепа на транспортния бранш, за да може правилата да бъдат еднакви за всички и да може експертното мнение да бъде чуто от изпълнителната власт и от парламентарните групи. Не трябва да се търси противопоставяне, защото то е излишно както за държавата, така и за превозвачите. Нека певозвачите да участват активно във вземането на решения“, категоричен беше той.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1586 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини