Марешки: Ф-16 ще спечели търга за нови изтребители

  • 13 юни 2018 17:50

  • 5032
  • 2
Марешки: Ф-16 ще спечели търга за нови изтребители
©

На път сме да изхарчим парите за ненужни самолети, а пилотите ни съвсем да нямат пари за летателни часове. Авиобазата ни и сега функционира при постоянен недостиг на финансиране. Това е убийствено за пилотите. Каракачанов или не е осигурил достатъчно средства или парите са отклонени някъде. Това каза лидерът на партия ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

В България много лесно се обещава, но накрая някой трябва да свърши работата. Според нас, без да съм специалист, казвам, че сделката ще бъде спечелена от Ф-16“, разкри той.

Той цитира думите на президента, който заяви, че е крайно време да се потърси отговорност от тези политици, които с решенията си излагат на риск живота на българските военнослужещи. „Каракачанов трябваше да си тръгне и мястото му да бъде заето от достоен човек, а не от невежа. Горанов намери пари за корупционната сделка за самолетите, а за обучението на пилотите - не можа“, каза аптечният бос.

Той определи като цинизъм изказването на военния министър отпреди няколко месеца, че имаме достатъчно самолети МиГ-29 и ще вършат работа до 2030 г. въпреки това се купуват нови самолети. „За цяла ескадрила трябват 3 милиарда лева, казва той, а сега какво се случва, попита Марешки. Нинова също промени позицията си. Веднага след срещата й с американския посланик. Питам се за тези 6-7 месеца какво се промени?“, каза лидерът на ВОЛЯ.

„С 8 или 16 самолета не може да се спечели война, беше казал Каракачановв, питам, защо тогава ги харчим тези пари? Сега дроновете са хитът при модерното въоръжаване. Ние ще изхарчим 6 милиарда лева за купчина стари железа. Дори най-натовската коалиция у нас не си позволи да направи тази сделка. Самите военни са срещу сделката. Няма нужда от безсмислени упражнения“, чуди се Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967.

Според него Каракачанов не е незаменим. Затова той призова да се намери по-подготвен човек за този пост. „Ние го харесвахме преди 8 месеца. Не сме против корабите и самолетите, но има приоритети, след като се решат по-належащите проблеми, като здравеопазването“, поясни политикът.

„Не искаме страната да се тласне в хаос. Ако има избори ние ще имаме по-висок процент от предишния“, смята Марешки.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5032 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Веселин Иванов Василев

2018.06.13 | 18:13

1
Пилотите ни са обучавани на Миг-ве.Сега трябва да се преустройват на Ф-16.Не е лесна работа.
БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО

2018.06.14 | 07:31

2
разбира се че трябва ф16 да спечели ако може и ф35 най добре България го заслужава

Добави коментар

Водещи новини