Валери Симеонов: Ако в Слънчев бряг се извие торнадо, "Индиго" ще ни се види като приказка (видео)

  • 06 юни 2018 08:19

  • 19954
  • 9
Валери Симеонов: Ако в Слънчев бряг се извие торнадо, "Индиго" ще ни се види като приказка (видео)
© БНТ

Шумът е много стар, обрасъл проблем, той е в основата на много битови и етнически скандали. Това каза в сутрешния блок на БНТ заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Трябва да регулираме шума, за да направим обстановката, в която живеем, малко по-нормална. Затова направих проверка в Слънчев бряг в първия ден на сезона – това беше чисто профилактична обиколка. В определени заведения имаше пияни чужденци, които къде пееха, къде викаха по микрофона, а след като си тръгнахме се установи една приятна обстановка – чуваха се само птички, щурчета и т.н., заяви Симеонов.

Той подчерта, че в курортния комплекс Слънчев бряг има заведения, които са незаконни и трябва да бъдат съборени. Незаконните постройки в Слънчев бряг са от възхода на ВИС – проверил съм ги, те са на Радо Слънцето, на жената на Таки и т.н. Става въпрос за заведения, които са изградени напук на законите, напук на всички изисквания. Това са едни конструкции, стъпили на пясъка. Те нямат бетонни основи – ако се извие торнадо като в Куманово, какво правим тогава? Като се разхвърчат метални тръби, а вътре има 4000 души и някоя тръба утрепе 50-60 човека? Ще изказваме съболезнования на почернени майки, ще правим кампании за събиране на средства - "Индиго" ще ни се види като приказка, подчерта вицепремиерът.

По закон тези заведения могат да бъдат само за бързо обслужване, от типа снек бар, а им е издадено разрешително от Министерството на туризма за нощни барове, добави той.

Подадох искане до ДНСК тези обекти да бъдат премахнати. Отговориха ми, че те трябва да бъдат разрушени от община Несебър, но те нямат нито потенциала, нито куража да се изправят срещу тези групировки, заяви Симеонов.

Събарянето на тези обекти може да стане за дни. Това са незаконни обекти – молове, НДК-та на плажа. В Закона за устройство на територията има много добре разписана процедура, просто трябва да се спази, каза още Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Между 2001 и 2016 г. има незаконно отклонение на река Хаджийска в Несебър с 300 – 400 м, на чието място в момента е заведението Тhe One, съобщи вицепремиерът. Все още се уточнява точно през коя година в този период е направено нарушението. В последните години реката се затлачва и общината се принуждава да дава сериозни суми за почистването й, каза Симеонов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
19954 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
mmm

2018.06.06 | 19:48

6
Българските дискотеки и специално тези по морето са едни от най-гадните дискотеки на света, с най-гадната музика на света... Как няма кой да ги изрине...
Аз

2018.06.08 | 18:58

9
Като не ти харесва, не ходиш и толкова, олигофрен. Има различни вкусове, не можеш да налагаш своето мнение!!!!

2018.06.06 | 09:14

3
ВАЛЕРИ ДО ДИСКОТЕКИТЕ ОПРЯ.ВСИЧКО ЦЪФНАЛО И ВЪРЗАЛО САМО ДИСКОТЕКИ,ЛИФТОВЕ И ПЛАЖОВЕ ОСТАНАХА.МА НАЛИ СИ БИЗНЕСМЕН ВАЛЕРИ ГЛЕДА СИ ПАРИЧКИТЕ.
jopo

2018.06.07 | 14:59

8
абе ......., до това ли е опрял, до онова ли е опрял, ако не се почне отнякъде значи че нищо не се прави и даже по на зле отива, що за разсъждения, аз съм за акциите против шума, не може на километри да се чуват тътените от уредбите на тези дискотеки...
Unknown

2018.06.07 | 01:14

7
Мисл че някой не се е отчел къдетонтрябва за този сезон!!!

2018.06.06 | 14:32

5
Симеонов имаш ли хабер,шефът ти Борисов награждава скъпия ти "приятел "-Домусчиев КОГА ЩЕ МУ ЧЕСТИТИШ.
Браво

2018.06.06 | 11:54

4
Живея от доста години в Несебър и откакто ги построиха тези дискотеки на Какао Бийч лятото не спира да гърми музиката. Цяло лято, от около 23.00 до 6-7.00. При това музиката и подвикванията по микрофона са в Слънчев бряг, но се чуват чак в Несебър. Не знам хората които са дошли на почивка в района на Какао издържат, пълно е с пяни и дрогирани вечерта, викат, крещят... Ако пристигне някой по-известен изпълнител е ужас. Само тези дискотеки и такситата вадят пачки от това, за нас местните е кошмар. Не съм против дискотеките, и аз съм млад и кръвта ми кипи, но е редно дискотеките в жилищни райони да са закрити и с добра звукоизолация. Последните години повечето почиващи са с деца, този шум оставя само негативни спомени за тях. По-добре да бяха направили един парк в курорта...
бг

2018.06.06 | 09:08

2
на България и трябва смел премиер и министри като В Симеонов само тогава има шанс за по добро бъдеще

2018.06.06 | 09:07

1
Симеонов,,а бе заражи ги тия идиоти за да паднат от власт , и се коалирай с тези които ще вършат работа и в полза родину .Виж че са престъпници и разбойници от времето на прехода и ти за тях си никой

Добави коментар

Водещи новини