Новаков шокиран и гневен от позицията на Нинова за пакета "Макрон": Направихме исторически пробив, а тя говори за катастрофа (видео)

  • 05 юни 2018 16:42

  • 5470
  • 10
Новаков шокиран и гневен от позицията на Нинова за пакета "Макрон": Направихме исторически пробив, а тя говори за катастрофа (видео)
©

Българската дипломация направи пробив, какъвто не беше правен досега. Спасихме работните места на българските шофьори. Разбирам, че този супех вече се поставя под съмнение в България.

Това каза на извънреден брифинг в парламента евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков, който коментира вчерашното гласуване в комисията по транспорт на Европейския парламент на промените в Пакета за мобилност и днешните реакции по темата. "Политически сили се заиграват се с хляба на превозвачите, което е много грозно. Разбирам, че вече се говори за катастрофа и провал от страна на г-жа Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Направо съм шокиран. Това е подвиг за българската дипломация. Черно на бяло отпаднаха всички спорни точки от Пакет мобилност и аз не разбирам как някой може да обявява това за неуспех. Ако не бяха усилията на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, сега щяхме да говорим за провал. Това е успех на всички българи, които посветихме времето си в Европарламента. Не разбирам морала на тези политически сили, които говорят за провал и неуспех.

"Буквално обърнахме позициите и настроенията в Съвета на ЕС. Колегите от Франция и Германия гласуваха "против" промените и очаквам да бъде трудно. До края на годината ще действаме по старите правила. После ще има нова Европейска комисия. Не мога да разбера как някой ще твърди, че проблемът с Пакет мобилност ще се сервира още в петък. Не знам как от опозицията ще си легнат довечера, след като се всели страхове сред превозвачите. Ние обърнахме един голям препъни камък. Действително има текстове, които не удовлетворяват напълно всички наши изисквания, но си спечелихме много време за анализи и преговори. Говоря за връщането на камионите на всеки три седмици. Това със сигурност не проблем към момента. Спечелихме време за разговори и изчистване на тези дребни детайли. Вместо да се обединим и да бъдем българи, се говори за катастрофа. Това е недопустимо и го отдавам на болни политически амбиции. Само ще припомня, че допреди няколко часа превозвачите бяха готови да поискат излизане от ЕС, ако не бяха постигнатите резултати. Не казвам да празнуваме, а само да се порадваме на този български успех", категоричен беше Новаков.

"Призоваваме всички политици и партии да се обединят и да защитят националните интереси. Направен е исторически пробив, но предстои още работа. Още веднъж ще приозва всички политици да бъдат обединени около каузата на българския бизнес. Оставаме в готовност да защитим интересите по всякъв начин", заявиха от Асоциацията на българските превозвачи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5470 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2018.06.06 | 05:38

10
Кога на комунист му е пукало за Народа. Конкретен пример - Първанов на времето, отряза пенсиите на българите - работещи в Кипър - ей така - за спорта.Виденов - продаде житото на цял един Народ - пак по същата причина...примери бол - номера е , когато се гласува да се гласува с акъл...Никога повече комунизъм...

2018.06.05 | 20:37

9
ЗАЩО И ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ НА БАБА КОРНИ? ТОЛКОВА И Е АКЪЛА!
Ввв

2018.06.05 | 19:37

8
Българските робовладелци пак нещо манипулирват стадото,но не виждат,че овчиците все намаляват и намаляват.
Кого ще доите като всичките преминат в другите стада.Само може да дърпате на майките си дрътите цици.

2018.06.05 | 19:25

7
Реве от яд
Курнела крадлата

2018.06.05 | 18:45

6
Една крадлива комунистическа пачавра

2018.06.05 | 18:03

5
Права е Нинова, не се мисли за работника. Но от друга страна самия работник не заслужава да се мисли за него.
То

2018.06.05 | 17:37

4
Г-жа Лъжа не става за нищо!
Хахх

2018.06.05 | 17:35

3
Кога на кури и пука за българите!
mp

2018.06.05 | 17:11

2
e haide grobarski podlogi i slugi na kraliat na ciganite i sviniata novakov ne ni dopuskaite da pishem pod izmislicite na sviniata koito germania i francia ne zacitat.
опорна то4ка

2018.06.05 | 17:05

1
Да се внушава:" На кака Кури и пука за българите"!! Потопете масите в мъгла трол4ета изроди мои!!

Добави коментар

Водещи новини