Андрей Новаков разкри как се е стигнало до капитулацията на пакета "Макрон"

  • 05 юни 2018 07:24

  • 3168
  • 3
Андрей Новаков разкри как се е стигнало до капитулацията на пакета "Макрон"
© Булфото (архив)

Усилията на премиера и на министър Московски дадоха резултат. Това беше плод на много дълги преговори и усилия, каза в сутрешния блок на БНТ евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков по повод вчерашното гласуване в транспортната комисия на Европейския парламент, при което изцяло бяха удовлетворени исканията на българската страна по пакет "Мобилност", а инициираните от френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на промени бяха отхвърлени.

Истински се радвам на този успех за българските превозвачи, тъй като цяла година чувахме от тях, че ако тези мерки влязат в сила, това ще бъде край за техния бизнес, който е един от най-успешните у нас, заяви Новаков.

Няколко часа преди гласуването не ни достигаха два гласа. В последния момент имаше колеги, които промениха възгледите си и получихме неочаквана подкрепа от тях, както поляци, така и белгийци. Колегите от Германия и Франция останаха непреклонни до края, уточни евродепутатът.

Това беше много важна крачка, без която щяхме да индексираме сериозен провал. Оттук нататък остава да гласуваме само мандат за преговори с Европейския съвет и с Европейската комисия. Ако вчерашното решение е изходната точка в преговорите, това е предимство. Това беше един от препъникамъните, които успешно прескочихме, каза още Андрей Новаков.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3168 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ники

2018.06.10 | 19:35

3
Червените продажни боклуци кръв
плюят при всяка победа на България,
постигната без тях!
mp

2018.06.05 | 09:47

2
oh velika prostota zashto hodish samo pri dobre ohranenite grobarski podlogi i slugi.
mp

2018.06.05 | 09:41

1
i za kakvo ste pusnali lajite na tazi ohranena svinia novakov kato za poreden pat ne ni davate da go komentirame a plateni i dolni slugi na prestapnika ciganski kral.

Добави коментар

Водещи новини