Андрей Новаков: Пакетът "Макрон" капитулира след одобрените от комисията по транспорт на ЕП промени в пакета за мобилност (видео)

  • 04 юни 2018 18:17

  • 16352
  • 7
Андрей Новаков: Пакетът "Макрон" капитулира след одобрените от комисията по транспорт на ЕП промени в пакета за мобилност (видео)
©

Като капитулация на пакета “Макрон” определи евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков одобрените от комисията по транспорт на Европейския парламент промени в пакета за мобилност.

Новаков е един от авторите на одобрените поправки и той определи резултатите от гласуването като пълна победа за българската позиция, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Гласуването означава, че българските фирми за международен транспорт няма да бъдат ощетени от новата директива и българската позиция има пълна победа.

Ето и интервюто на г-н Новаков за пресслужбата на Групата на ЕНП в ЕП. 

ВЪПРОС: Г-н Новаков, как определяте гласуването в комисията по транспорт и как се стигна до тук?

АНДРЕЙ НОВАКОВ: Това, което, според мен най-пълно обрисува случилото се в комисията по транспорт днес е абсолютна и безусловна капитулация на Пакета “Макрон” и пълна победа за българската позиция тук.

ВЪПРОС: Лесно ли убедихте колегите си да подкрепят Вашата позиция?

АНДРЕЙ НОВАКОВ: Трябва да кажа, че започнахме дебатите не от нула, а от -10 от наша гледна точка. Инвестирах повече от една година, за да стигнем до този успех днес.

ВЪПРОС: Можете ли да дадете подробности за постигнатите компромиси?

АНДРЕЙ НОВАКОВ: Считам, че това беше безусловна капитулация на този пакет първо, защото отпадна тоталната забрана за използване на кабините на камионите за почивка. Отпадна изискването на всеки три седмици шофьорите да се прибират вкъщи, а също така отпадна и намерението на Комисията международните шофьори да попадат в обхвата на Директивата за командированите работници - с други думи на всеки 72 часа, прекарани в някоя страна членка да бъдат налагани местните изисквания и местното законодателство.

ВЪПРОС: Това, че пропътувахте от Брюксел до България с ТИР помогна ли за изчистване на вашата позиция?

АНДРЕЙ НОВАКОВ: Най-вече ми вдъхна увереност, вдъхна ми кураж, а пък и преди това пътуване аз не съм живял с илюзията, че хората, които са заети в международния транспорт имат лека работа или лек живот, но видях, че част от предложенията са абсолютно неизпълними на практика.

ВЪПРОС: Какво предстои с този документ от тук нататък?

АНДРЕЙ НОВАКОВ: Това е много силен сигнал и към Съвета на министрите, и към Европейската комисия за това какво мислят единствените пряко избрани от хората служители в институциите на Европейския съюз, така че аз очаквам това, което гласувахме днес на комисия да бъде финалното решение.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
16352 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
лилипутин

2018.06.04 | 18:52

1
мухал гнусен.Бг фирмите нямат работа в западна европа.Браво на Мактрон ще унищожи бг мафията
Gost

2018.06.05 | 00:48

7
Точно така лилипутин.
не стига че им дават работа, не стга, че нашите чорбаджии не плащат, ами и тръгнали да протестират. а кавкво ще кажат, ако в бг има само чужди превозвачи? или производители? то май си е така, де. ние нищо нямаме...което сами да сме го постигнали...
АЗ76

2018.06.05 | 00:03

6
пропадаме като Орсоя-Михайловградско.
:) :) :)
БСП

2018.06.04 | 23:42

5
Тоя тъпанар дали не се опитва да стои над преговорите между България и Европейските лидери преди няколко дни в София, по този въпрос???

2018.06.04 | 21:46

4
Neka malko da si poprikazvat da se praviat, che rabotiat i ,che neshto zavisi ot tiax Myxliovi..
" Koito durji noja i Sireneto toi reshava na kogo i kolko shte odreje i dali vuobshte shte odreje "
mp

2018.06.04 | 19:41

3
ne slushaite tazi grobarska podloga evropa niama da tragne s-u makron zaradi edin paliaco ot prestapnata partia grob.

2018.06.04 | 18:58

2
Браво Новаков, БРАВО ГЕРБ!

Добави коментар

Водещи новини