АБВ посикаха оставката на министър Караниколов

  • 04 юни 2018 17:07

  • 1509
  • 1
АБВ посикаха оставката на министър Караниколов
© АБВ

АБВ настоява за оставката и на икономическия министър Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в, заради срива в производството на ВМЗ „Сопот“. Заводът може да загуби 2500 души само до август.

Това заявиха от ръководството на партията по време на пресконференция в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на АБВ. „При това състояние на нещата простата истината е, че икономическият министър трябва да бъде изхвърлен или поне освободен веднага. Този човек преди една година извърши най-грубото посегателство в историята ни върху военно-промишления ни комплекс. Тогава ние от АБВ реагирахме много силно и категорично и това според мен доведе до спасяване на българското присъствие на пазари като Индия, Алжир и др. Но тогава икономическият министър заявяваше, че това, което прави е заради това да се прехвърлят пазари към ВМЗ, за да се стабилизира и укрепи предприятието, с което той, според мен, излъга и ръководството на завода, и работниците, и обществеността. ВМЗ „Сопот“ накупи много суровини и резервни части и резултата в крайна сметка е този, който виждаме в момента“, посочи председателят на партията Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

„По експертни оценки между април и август месец от ВМЗ „Сопот“ ще бъдат освободени между 2000 -2500 души. И аз също ще попитам, как това не прави впечатление на нито един народен представител от Пловдив. Пак казвам - този икономически министър е дълбоко вреден, не само за военно-промишления ни комплекс, а за икономиката ни като цяло. В този ред на мисли в „Арсенал“ Казанлък за същия период от време ще бъдат съкратени около 1000 души. Това се дължи на редица фактори - преустановяване на договори с определени държави, в които българското производство имаше ключова роля във въоръжаването и превъоръжаването, никаква реакция от страна на министъра на икономиката, който не е в състояние явно да защити нашия интерес, допълнителни негови действия, които водят до затягане и губене на пазарите от нашата страна, което влияе върху всичките ни предприятия от ВПК. Т.е. серия от действия, които правят задължително искането на неговата оставка. Неразбираемото е в случая защо опозицията в лицето на БСП си мълчи по въпроса“, допълни Петков.

„Учудващо е мълчанието и на управляващи, и на опозиция в българския парламент по отношение на състоянието на ВМЗ „Сопот“. От януари месец тази година до сега, официалната статистика сочи за този завод, че обемите реализирана продукция във финансово изражение са намалели три пъти в сравнение за същия период на миналата година. Печалбата за същия период за 2017 година е 28 милиона лева, а данните за тази година за първо тримесечие е 1 милион и 200 000 лева печалба. Нещо повече, по последната информация, с която разполагаме, за да нямат основание управляващите да се обясняват защо във ВМЗ се правят съкращения на персонал, се предприемат следните мерки. Намаляват се заплатите на служителите, като се минава на бонусна система, която предвид приключилите договори и липсата на нови такива, води до това, че работниците няма как да изпълнят тези норми заложени за получаване на бонусите им. И нормално се стига до реакцията те сами да напуснат. Или принципалът на предприятието в лицето на ресорния министър Караниколов, е направил нещата така, че хората сами да потърсят пътя си другаде и сами да напуснат. По наша информация към момента във ВМЗ „Сопот“ ежедневно напускат по около 5-6 души, а това е структуроопределящо предприятие за цялата област Пловдив“, посочи от своя страна зам.-председателят на партията и областен лидер на АБВ за Пловдив-област Владимир Маринов.

Той засегна и темата с бъдещето на левицата в Пловдивска област. По думите му тя има нужда от единение, за да постигне много по-високи резултати от тези в момента. „Според наша информация има влязло в сила решение на ВАС, с което господин Радньо Манолов, кметът на община Брезово, е отстранен от длъжност. Няма да коментираме решението на съда, но резултатът е, че област Пловдив, с всичките си 17 общини и Пловдив-град, на практика вече остава само с двама кмета представители на левицата. Което не отговаря на възможностите и капацитета на самата левица. Би следвало да сме напълно наясно, че на следващите местни избори догодина, резултатите биха могли да бъдат много по-лоши и от това в момента“.

От АБВ алармираха и за лоша подготовка на град Пловдив по отношение на предстоящото домакинство на града за Европейска столица на културата. Повече информация по въпроса от партията ще предоставят идната седмица.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1509 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Неразбрал

2018.06.04 | 18:07

1
Що е то АБВ? Колко души ги подкрипят? Колко им тежи думата? Защо? Поради каква причина някой трябва да се съобразава с това, какво искат и какво не искат?

Добави коментар

Водещи новини