Кристалина Георгиева: Едва ли ще получим помощ от Европейския фонд за солидарност

  • 08 февруари 2012 10:52

  • 1615
  • 5
Кристалина Георгиева: Едва ли ще получим помощ от Европейския фонд за солидарност
© Булфото

Все още няма пълна оценка на щетите от наводнението, но те не са в мащаба, който би довел до искане на компенсация от Европейския фонд за солидарност.

Това каза българският еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование в Министерски съвет. "По груба оценка говорим за десетки милиони в щети, не за стотици милиони. За България 0.6 % от БВП е над 220 млн. евро, тоест засега ние нямаме причина да търсим този фонд. Ако през пролетта – март, април, страната ни пострада от наводнения, които не са изключени, ние се готвим за тях по цяла Европа, тогава ще търсим и този източник за помощ на страната ни", каза еврокомисарят.

Полша, Италия, Холандия, Белгия и Дания са заявили, че са готови да окажат съдействие на България. Европа ще помогне на бедстващите със специален изолационен укрепващ материал, който е необходим на много места в България и отопляеми палатки с калорифери, както за пострадалото население, така и за хората, работещи на място.

Според Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование за цяла Европа и света е задача засилването на превантивната дейност. "Цяла Европа е скована в студ, в девет страни, включително България в цялата страна или в отделни регион е обявено бедствено положение. След тази тежка зима може да ни очаква и тежка пролет с големи наводнения, за които трябва да се готвим", каза българският еврокомисар.

По думите й, в засегнатите райони има много добра организация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1615 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ДО КОГА

2012.12.02 | 19:43

5
За пореден път ЕС ни показва среден пръст и се затвърждава тезата "Да вземаме повече от тези страни, да ги колонизираме, да ги крадем, да ги унищожаваме, да им замазваме очите, да ги направим потребители, а не производители, да им източваме кръвчицата и когато ударяд дъното да им бием шута в гъзъ"- защо крият истината за Гърция. До кога бе.
HH

2012.02.08 | 16:08

3
Не в ЕС има правилаа и ги спазват а не демагогстват както ти в случая. Какво щеше да се радваш на по големи щети че да изцоцаме пари от ЕС ли. ЕС те ограбва и та унижава като иска да спре корупцията да намалее престъпноста, справедлив съд, наврименни присъди за престъпниците, прозрачност при държавните поръчки и др. Не ЕС ти е виновен че тук го има всичко това както и никой не ни налага здравния и социален модел на България. Просто тоя калпав модел ни го наложиха родните мъдреци които и до днес са в парламента и днес драпат за власт и убеждават колко са компетентни.

2012.02.08 | 15:49

2
За къде сме ако се отделим от ЕС, ти мислиш ли. Мислиш ще има работа ли, а къде ще продаваш ЕС ще ти сложи мита, без мито стоките ни трудно се преборват ми после. На Русия ли мислиш ще продаваме, а какво пречи и сега да го правим ЕС ли ти забранява - не просто и тях вноса ги залива въпреки че не са в ЕС. После с какво ще внасяме машини, лекарства, петрол, технологии, компютър Правец ли ще сложиш на бюрото. Не ми се живее в страна като С.Корея. Или безработицата ще намалее като ни върнат половин милион емигранти в трудоспособна възраст които после щи останат и неосигурени. Не живеем в 13-ти век да се затворим във феодални стопанства. Не можеш да спреш времето брат, не знам дали за щастие или нещастие но е 21-ви век.

2012.02.08 | 15:49

1
razbir ase 4e ni6to nqma da poly4im nie da ne sme GARCIQ......no vij moje da polu4im o6te raketi koito da narajem na poligona v ZMEEVO.
Мръсна селска простакиня

2012.02.09 | 00:35

4
Смърт за теб боклук мръсен. плащаме ти и заплатата но не желаем да ти плащаме пенсията. свиня мръсна продажна.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини