Бисер Петков връчи почетна грамота на Мария Конде

  • 22 май 2018 15:28

  • 1257
  • 0
Бисер Петков връчи почетна грамота на Мария Конде
© Министерство на труда

Министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  се срещна с представителя на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде по повод успешното приключване на нейния 3-годишен мандат и й благодари за отличното сътрудничество с Министерството на труда и социалната политика между институциите и оказаната подкрепа в съвместната работа за защита правата на децата.

На срещата присъстваха заместник министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова и председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната полтика. 

Министър Петков припомни, че Министерският съвет е одобрил миналата седмица проект на Плана за действие по програмата за страната 2018-2022 г. между правителството и УНИЦЕФ, както и проект на работен план за периода 2018-2019 г. Документите ще бъдат подписани от него и г-жа Конде през следващите дни.

Чудесно е, че в края на своята мисия Мария Конде ще остави подписани тези два стратегически документи за бъдещото партньорство между УНИЦЕФ България и българското правителство. Това ще бъде и успешен старт за следващия представител на УНИЦЕФ в България, каза министър Петков. Той благодари на УНИЦЕФ за поетия ангажимент да разработи цялостен анализ на системата за закрила на детето в България, който ще послужи за основа за иницииране на законодателни промени по отношение на закрила на децата и семействата у нас.

От своя страна Мария Конде изказа признателност за отличното взаимодействие и сътрудничество с МТСП. Тя подчерта, че УНИЦЕФ работи в тясно сътрудничество с министерството за развиване на приемната грижа, центровете за настаняване от семеен тип, разработването на услугите за домашен патронаж и семейно-консултативни услуги, целящи да предотвратят разделянето на деца от техните семейства. Г-жа Конде допълни, че в бъдеще УНИЦЕФ ще помага на други страни, използвайки опита си в България в областта на деинституционализацията и работата с деца с увреждания.

Зам. Министър Димитрова подчерта приноса на УНИЦЕФ за промяна в моделите за предоставяне на подкрепа на децата и семействата, за реализирането на консултативния модел за мобилна работа и патронажна грижа в няколко общини в България.

В края на срещата министър Петков връчи почетна грамота на министерството на Мария Конде по случай успешното приключване на нейния 3-годишен мандат и за активната й дейност за подобряване на живота на децата в България и оказаната подкрепа на националните политики за закрила на детето.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини