Бисер Петков връчи почетна грамота на Мария Конде

Министър Бисер ПетковБисер Петков Бисер Петков е министър на труда и социалната политика. Роден е на 6 септември 1963 г. в гр. се срещна с представителя на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде по повод успешното приключване на нейния 3-годишен мандат и й благодари за отличното сътрудничество с Министерството на труда и социалната политика между институциите и оказаната подкрепа в съвместната работа за защита правата на децата.

На срещата присъстваха заместник министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова и председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната полтика. 

Министър Петков припомни, че Министерският съвет е одобрил миналата седмица проект на Плана за действие по програмата за страната 2018-2022 г. между правителството и УНИЦЕФ, както и проект на работен план за периода 2018-2019 г. Документите ще бъдат подписани от него и г-жа Конде през следващите дни.

Чудесно е, че в края на своята мисия Мария Конде ще остави подписани тези два стратегически документи за бъдещото партньорство между УНИЦЕФ България и българското правителство. Това ще бъде и успешен старт за следващия представител на УНИЦЕФ в България, каза министър Петков. Той благодари на УНИЦЕФ за поетия ангажимент да разработи цялостен анализ на системата за закрила на детето в България, който ще послужи за основа за иницииране на законодателни промени по отношение на закрила на децата и семействата у нас.

От своя страна Мария Конде изказа признателност за отличното взаимодействие и сътрудничество с МТСП. Тя подчерта, че УНИЦЕФ работи в тясно сътрудничество с министерството за развиване на приемната грижа, центровете за настаняване от семеен тип, разработването на услугите за домашен патронаж и семейно-консултативни услуги, целящи да предотвратят разделянето на деца от техните семейства. Г-жа Конде допълни, че в бъдеще УНИЦЕФ ще помага на други страни, използвайки опита си в България в областта на деинституционализацията и работата с деца с увреждания.

Зам. Министър Димитрова подчерта приноса на УНИЦЕФ за промяна в моделите за предоставяне на подкрепа на децата и семействата, за реализирането на консултативния модел за мобилна работа и патронажна грижа в няколко общини в България.

В края на срещата министър Петков връчи почетна грамота на министерството на Мария Конде по случай успешното приключване на нейния 3-годишен мандат и за активната й дейност за подобряване на живота на децата в България и оказаната подкрепа на националните политики за закрила на детето.
 

Спорт

още

Коментари

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Трябва ли да се засили контролът при издаване на разрешително за оръжия?

Трябва ли да се засили контролът при издаване на разрешително за оръжия?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?