Лятиф Расим е новият кмет на кърджалийското село Мост

  • 21 май 2018 14:35

  • 1320
  • 2
Лятиф Расим е новият кмет на кърджалийското село Мост
© Булфото (архив)

Кандидатът на ДПС Лятиф Расим е новият кмет на кърджалийското село Мост, стана ясно след проведения вчера частичен избор. По данни на Общинската избирателна комисия за него са гласували 310 гласоподаватели срещу 55 за опонента му от ПП ГЕРБ Емин Исмаил.

Според председателя на ОИК Антоанета Юрукова изборният ден е протекъл спокойно, без инциденти и без подадени жалби и сигнали.

"Получихме 80 процента за ДПС и за Лятиф Расим, което означава ясна и категорична подкрепа за ДПС от една страна. От друга частичният избор в село Мост показал родовата подкрепа за кандидата на ГЕРБ и очерталата се безпринципна коалиция между ГЕРБ и ДОСТ", коментира заместник-председателят на ДПС избора в село Мост Хасан Азис.

За областния координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева частичният избор в село Мост е успех за ГЕРБ, тъй като подкрепата за техния кандидат се е увеличила от 12 гласа на предишните избори на 55 при сегашните.

"ДПС губи 100 гласа от предишните избори и се опитва да тази загуба. Колкото и да се опитват да ни пришият към ДОСТ, няма как да им се получи. На предишните избори ДОСТ имат 94 гласа, ние сега имаме 55, само наши, на ГЕРБ", коментира Цвета Караянчева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1320 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини