Цветан Цветанов се срещна с президента на мозъчния тръст "ГЛОБСЕК" Робърт Вас

  • 19 май 2018 13:02

  • 1484
  • 3
Цветан Цветанов се срещна с президента на мозъчния тръст "ГЛОБСЕК" Робърт Вас
©

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе среща с президента на мозъчния тръст „ГЛОБСЕК“ Робърт Вас.

Двамата разговаряха по време на глобалния форум "ГЛОБСЕК" в словашката столица Братислава.

В рамките на работната среща Цветан Цветанов благодари на Робърт Вас за това, че темата Задни Балкани е добре застъпена в програмата на форума. Председателят на ПГ на ГЕРБ отбеляза, че в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС това е важно за получаването на обратна връзка от академичните среди.

На свой ред президентът на „ГЛОБСЕК“ подчерта, че Западните Балкани са важни като регион за сигурността на цяла Европа. „По време на панела, посветен на ситуацията и бъдещето на страните от региона, още веднъж стана ясно, че за тях не съществува алтернатива на интеграцията в ЕС. Самият министър на отбраната на Черна Гора Н.Пр. Предраг Бошкович също бе категоричен, че за Западните Балкани европейското бъдеще е безалтернативно“, посочи Вас. Той сподели, че се надява Цветан Цветанов да продължи да участва в такива форуми и през следващите години.

Последвайте канала на

Novini.bg
1484 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини