Бисер Петков с важна информация за промените в целевите помощи за медицински изделия и помощни средс

  • 18 май 2018 12:55

  • 1573
  • 1
Бисер Петков с важна информация за промените в целевите помощи за медицински изделия и помощни средс
© Булфото (архив)

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков съобщи по време на парламентарния контрол днес, че е в ход подготовката на заповедта, в която се определят размерите на целевата помощ по отделните видове помощни средства и медицински изделия и до дни заповедта ще бъде подписана.

Тя се съгласува с министрите на финансите и на икономиката. В нея са предвидени целевите помощи за трите нови медицински изделия, включени в списъка , за които хората с увреждания ползват целева помощ от държавата - вертикализатори за деца с увреждания, детски рингови инвалидни колички и детски инвалидни колички, както и промени в помощта по част от другите позиции.

Министърът припомни, че правителството прие промени в правилника за прилагане на Закона за интеграцията на хората с увреждания, като е подобрен механизмът по предоставяне на целеви помощи за помощните средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия, което ще отговори на нуждите на хората с увреждания, свързани с по-бързото им набавяне. Значително ще бъде съкратен броят на посещенията в дирекциите "Социално подпомагане". Промените ще влязат в сила от 1 юли.

Последвайте канала на

БТА
1573 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини