В знак на протест общинските съветници от ПГ 5 сложиха противогази (снимки+видео)

  • 17 май 2018 15:45

  • 2599
  • 0
В знак на протест общинските съветници от ПГ 5 сложиха противогази (снимки+видео)
© ПП Глас народен

В знак на протест общинските съветници от ПГ 5 сложиха противогази и напуснаха залата, след като гласуваха против изграждането на завод за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF - отпадъци.

Приет беше доклада на кмета за поемане на дълг в размер до 67 млн. лева.

Докладът на ПГ 5 за отмяна на решението за изграждане на инсталация за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF - трета фаза на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община, беше отхвърлен на редовното заседание на Столичния общински съвет днес.

Докладът на кмета Йорданка Фандъкова за предложение за поемане на дългосрочен общински дълг в размер до 67 млн. лева и одобряване на документите, свързани с изпълнението на проекта се прие с гласовете на общинските съветници от Герб, Прошко Прошков (независим), Борислав Бориславов (СДС), Антон Койчев (СДС), Радослав Абрашев (СДС), Трайчо Трайков (ДСБ), Стефан Марков (ДБГ) и Иветка Петрова (РБ).

Отхвърляйки доклада на ПГ 5 и приемайки доклада на кмета, общинските съветници от политическа група 5 отказваме да поемем политическата отговорност за това решение. Но носейки всички последствията от това решение, се надяваме едно от последиците да не е носене на противогази, каза Светльо Витков.

Последвайте канала на

Novini.bg
2599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини