Валентин Радев посети пострадалите от бурята Плевен и Гривица (снимка)

  • 16 май 2018 17:30

  • 2257
  • 0
Валентин Радев посети пострадалите от бурята Плевен и Гривица (снимка)
© Пресцентър МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 проведе среща в община Плевен, на която присъстваха областният управител Мирослав Петров, директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, и директорът на ОДМВР старши комисар Красимир Начев, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Целта ни е да направим организация, която да помогне оптимално за възстановяване на щетите в имотите на хората. Предприети са действия за съдействие на пострадалите собственици и пълна мобилизация на екипите за отстраняване на щетите. Усилията на местната власт досега са дали резултат. Благодарение на редовната санитарна сеч, няма трагични последици, няма засегнат човешки живот. Снощи градът беше блокиран, но екипите и гражданите бързо са се организирали за заличаване на последствията. Свидетели сме, че провеждането на планирана профилактика е предотвратило по-сериозни щети. Надявам се ситуацията да е практичен пример за кметове, които не са отделили средства за такива дейности, да са мотивирани да го направят, заяви министър Радев и благодари на служителите на пожарната за бързата реакция.

Чух от кмета и виждам, че всички хора са се сплотили и са си помагали, но би било добре хората да са още по-грижливи към собствеността си и да отделят средства и за застраховки, а тези, които са държавни и общинска собственост, там отговорността е на държавата. Ще запозная министър – председателя с обстановката и какво конкретно е състоянието и на частния и на сградния фонд, който е общинска и държавна собственост, допълни вътрешният министър.

На 245 сигнала са реагирали колегите ни в Плевен. Благодаря на полицейските служители за добрата организация, в резултат на която не е допуснато нито едно посегателство върху имот, заяви директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов.

Министър Радев се запозна на място и с обстановката в с. Гривица. Той още веднъж потвърди, че държавата ще направи всичко възможно, за да подпомогне най-засегнатите социално слаби семейства. Това ще се случи след като се извърши оглед от специалисти на място и се опишат нанесените щети, както и проверка за наличието на застраховки, и след прецизна оценка на Междуведомствената комисията за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Той припомни, че комисията разполага с определен годишен бюджет и има определен лимит. Това, което виждаме на място е впечатляващо, навсякъде са организирани хората, които работят и помагат, заедно да отстранят поне първите последствия от нанесените щети, допълни още вътрешният министър. На място ще останат и полицейски дежурни екипи, които ще продължат да охраняват пострадалите от бурята къщи в селото.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини