Манфред Вебер: Западните Балкани имат партньори и приятели в ЕП (видео)

  • 16 май 2018 14:02

  • 1527
  • 0
Манфред Вебер: Западните Балкани имат партньори и приятели в ЕП (видео)
© Novini.bg

София е столица на Европа, а българското правителство води председателството по много добър начин, с много добри отзиви. Това заяви председателят на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер по време на конференцията „Диалог със Западните Балкани: създаване на регион на растеж, сигурност и свързаност по пътя към Европа“ в НДК, предаде репортер на Novini.bg.

"Западните Балкани имат партньори и приятели в Европейския парламент. Много важен е приносът на България, за да заложи Западните Балкани най-отгоре в дневния ред", допълни председателят на групата на ЕНП е ЕП.

"Европа има нужда от Западните Балкани и те се нуждаят от нея“, каза още Вебер.

"Вътре в Европа има нежелание за разширяването на съюза. Трябва да дадем отговор на хората в ЕС накъде отива Европа. Европейският съюз  все още не е готов за нови 6 членове“, коментира той.

"Турция не може да стане член на ЕС, Кюрдският регион не е част от Европа“, каза Манфред Вебер.

"Трябва да покажем на хората, че Европейският съюз може да има положителен ефект от разширение към Западните Балкани. Има път към Европа за Западните Балкани, а през следващите години ще има и конкретни проекти“, коментира той.

"Бойко Борисов винаги е настоявал да правим нещо за региона, не само да говорим. На днешната ни среща ще обсъдим как да действаме по въпроса за откриването на Американското посолство в Ерусалим“, завърши Манфред Вебер.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини