Манфред Вебер: ЕНП ще подкрепи предложенията на ГЕРБ по пакета за мобилност (видео)

  • 16 май 2018 12:45

  • 3400
  • 1
Манфред Вебер: ЕНП ще подкрепи предложенията на ГЕРБ по пакета за мобилност (видео)
© Novini.bg

Българското председателство се оценява като много положително, силно и добре организирано от повечето от колегите ми в Европа. Това каза председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер по време на брифинг в Народното събрание след заседание на ПГ на ГЕРБ, предаде репортер на Novini.bg.

„София днес е столицата на Европа, в момента България ръководи континента. Страната може да направи една положителна равносметка за всичко, което е свършила до момента“, каза още Вебер.

"Много е важно сътрудничеството между българския парламент и европейския", допълни Манфред Вебер.

"Със своите 219 евродепутати ЕНП ще подкрепи предложенията на ГЕРБ по пакет "Мобилност". Не трябва да се използват мерки, наказващи българските превозвачи. Позицията на ГЕРБ по тази тема е абсолютно идентична с позицията, която ние застъпваме в Европейския парламент", коментира председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент.

"ЕНП е най-голямата група в ЕП. Голяма част от колегите са тук под ръководството на Андрей Ковачев. Ние сме партията на свободния пазар, ние искаме на този пазар да има конкурентоспособност, не трябва да се използват европейските механизми“, допълни той.

„Ние искаме да има конкуренция и да защитаваме компаниите и техните работни места. Силно ме изненада позицията на социалистите. На европейско ниво именно социал-демократите и социалистите са тази група, която най-много пледира за въвеждането на по-високи социални стандарти. Не може българските социалисти в ЕП да се застъпват за по-високи социални стандарти, а в България да противодействат на тях“, коментира Вебер.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3400 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини