ГЕРБ и БСП влязоха в нова схватка за превозвачите (видео)

  • 16 май 2018 11:57

  • 2749
  • 3
ГЕРБ и БСП влязоха в нова схватка за превозвачите (видео)
© Novini.bg (архив)

ГЕРБ и БСП продължиха започналата вчера словесна схватка относно защитата на интересите на българските превозвачи във връзка с пакет "Мобилност".

Днес терен на спречкването стана парламентът. "Българското правителство пропиля една година без да работи за създаване на коалиция от държави, която да се противопостави на онези страни от ЕС, които подкрепят закона "Макрон", заяви депутатът от "БСП за България" Димитър Данчев в декларация от името на парламентарна група. "Под формата на уж социална справедливост има скрит подтекст, а той е българските превозвачи да бъдат докарани до състояние на фалит и всички техни шофьори да отидат да работят за фирми в старите страни членки на ЕС. Благородният мотив, че предложеният пакет за мобилност е в защита правата на работещите, тяхното по-добро заплащане и право на почивка, всъщност лишава огромен брой хора от работа у нас", каза още Данчев.

"Еврокомисарят по транспорта Виолета Булц обяви в понеделник, че е приканила българското председателство да изготви конкретни предложения по четирите ключови за България въпроса по първия пакет мобилност от новите правила за превозвачите в Европа и да ги внесе в ЕК. Това означава единствено, че българското правителство не е изпратило нито едно официално предложение до този момент. За съжаление, политиката в транспорта у нас е на автопилот, а браншът трябва да се спасява очевидно сам и, разбира се, виновни или отговорни в правителството няма да има", обяви той и отново призова премиерът Бойко Борисов да се яви в НС, за да бъде изслушан по казуса. 

В отговор на тези обвинения думата от ГЕРБ взе Станислав Иванов. "Утре няма да има протести. Утре ще има мирно шествие, което ще бъде в подкрепа на българското правителство. Смирете се, замълчете малко, докато българското правителство си върши работата", призова иванов. И напомни, че на 24 май в комисята по транспорт в ЕП ще се представят предложенията, а ако се внесе такава точка за гласуване без да се приемат предложенията на нашите превозвачи, транспортният министър Ивайло Московски ще напусне заседанието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2749 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини