Борисов бесен: Толкова пари даваме за здравеопазване и пак има недоволни (видео)

  • 16 май 2018 10:01

  • 16885
  • 19
Борисов бесен: Толкова пари даваме за здравеопазване и пак има недоволни (видео)
© novini.bg

Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 и ген. Николай Николов да обиколят всички места, където вчера вилня буря. Помогнете на всички кметове с каквото е необходимо, да опишат щетите по-бързо, нареди премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в началото на редовното правителствено заседание, предаде репортер на Novini.bg.

Министър – председателят нареди също така на здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през да се ангажира всички служители в двете протестиращи болници да получат заплатите си
„Ананиев виж в болниците хората да си получават заплатите и правете реформи. Обяснявайте, че не може да се крадат и да се източват болниците. Не съм те гледал днес, ще ме извиняваш, бях с европейските синдикати, но това трябва да приключи. Не може с над 480 млн. лв. сме увеличили пакетите тази година, близо 5 млрд. лв. да отиват за здравеопазване и да гледам сестри и санитари да казват, че не са си получавали заплатите. Такива пари за здравеопазване никога не са давани. И те точно да не са доволни. Направи всичко възможно“, заяви Борисов на Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.
„Общото увеличение на НЗОК с 407 млн. лв. повече от миналата година, а общо за здравеопазване е с над 457 млн. лв.“, обясни министър на премиера, който отново се възмути как при толкова много пари има недоволство
„Вие да сте чули вълнение от болници, които нормално функционират? Има проблеми с двете болници, които систематично са водени години наред към фалит“, каза Ананиев.
„Добре, моля те направи всичко. Грехота е да има недоволни“, заяви му Борисов.
„Парите си ги получават, но имат запори. Вдигаме запорите, всеки ден говорим с кредиторите и пак са недоволни“, отговори му министърът, а премиерът каза: „Ами и ти да не си получаваш заплатата от февруари и ти ще си недоволен“.

Кадър: Novini.bg

Последвайте канала на

Десислава Станева
16885 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
господа любезни

2018.11.14 | 18:27

19

Здравните служители трябва да бъдат доволни от заплащането, но от кое заплащане???
Недоволни били? Ами... не може да бъде. Лекари с 800 лева заплата, сестри с 400, 600... Не ги е срам. Да, те си докарват поне 2-3 пъти повече, но търчат да работят на по 2-3 места. А на основното място са по 2-3 дни в седмица за по 4-5 часа. И кой страда???!!! Не ги виня. Лекар с 1000 лева не може да живее. Той трябва да е нахранен, децата му-също, да е отпочинал, да се доучва - сам или в курсове... Лекар е това, хей, не общ работник, в тялото ни пипа.. ЗА ДА БЪДЕ ДОВОЛЕН ЧОВЕКЪТ, БОЛНИЯТ, ТОЙ Е НАЙ-ВАЖНАТА ЦЕЛ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!!! Или - НЕ, май НЕ Е!

ха така

2018.11.14 | 18:16

18

Ами или не говориш вярно, г-не, или не даваш, колкото трябва, или ги вземат не болните, а здравите приятели - съпартийци от "частните заведения"ь до ено закачени за НЗОК, като за пенсия.
Или пък нищо не разбираш от здравеопазване, защото не те лекува "ОПЛ", в ДКЦ еди кое си, или болница, в която са се настанили 15-20 странни центърчета и ако трябва да се лекуваш, не знаеш, кой с какво се занимава в припокриващи се дейности и ти търчиш като слънчасал, куцаш, свиваш се, задушаваш се, а от там те гледат като досадник.
И не знаеш, че лечение с 2 посешения при специалист в един нормативно определен месец, престой за болнично лечение само от 3 до 5 дни, физиотерапия само от 5 процедури и т.н. НЕ Е ЛЕЧЕНИЕ, Г-Н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ, а партийно отбиване на номер.
И защо като давате толкова много (НАШИ, обаче, великата Тачър го е казала! ) пари, българите са най-болни, от най-смъртоносните болести и ... най-умиращи, А? Пък вие си се лекувайте не в гражданските лечебни заведения - "Аз съм принц по рождение и всички принцове са мои братя"(подсещане - Смирненски)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини