Бисер Петков: Обсъдихме промени за интеграцията на Западните държави (видео)

  • 16 май 2018 09:30

  • 2631
  • 2
Бисер Петков: Обсъдихме промени за интеграцията на Западните държави (видео)
© Novini.bg

Срещата се състоя като част от събитията на върха съобразно и декларацията, приета на срещата „Гласът за интеграция на Западните Балкани“. Декларацията бе връчена на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това заяви социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  след срещата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини.

"Обсъдиха се промени за цялостна интеграция на Западните държави, както и за комуникацията между институциите и държавите", допълни Петков.

"Беше поставено искането ма синдикалните организации за предсъединителните промени в държавите, които искат да са членки на ЕС", каза още той.

"Вчера проведохме среща в Министерство на труда и социалната политика с участието на народни представители, председателят на комисията по здравеопазване Даниела Дариткова и заместник-председателят на социалната комисия Светлана Ангелова, както и представителните организации на хората с увреждания. Бяха поканени и представители на майките с деца с увреждания. Хубавото на тази среща е, че обсъдихме как да удовлетворим искания им", заяви Петков, предаде репортер на Novini.bg.

"Беше предложено да работим за нов закон за хората с увреждания, тъй като действащият закон за интеграция на хората с увреждания е от 2005 година, от когато и няма ратифициране на нов закон. Ще работим по закон, който ще обхваща и хората с увреждания над 18-годишна възраст", завърши Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2631 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини