Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за обществените поръчки

  • 16 май 2018 07:32

  • 1302
  • 0
Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за обществените поръчки
© Novini.bg

Парламентът ще разгледа на първо четене днес промени в Закона за обществените поръчки. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Промените целят преодоляване на практиките на тенденциозно и неоснователно обжалване на обществени поръчки. Със законопроекта се въвежда отговорност за причинените вреди, когато е налице злоупотреба с правото на обжалване. На вниманието на депутатите се поставя и доклада за дейността на Временната комисия за ЧЕЗ.

В проекторешението за приемане на доклада Временната анкетна комисия предлага Министерски съвет да направи задълбочен анализ по изпълнението на заложените цели от правителството в приетата стратегия за приватизация на електроразпределителните дружества и в срок до 31 декември правителството да ревизира постановлението си за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от национална сигурност в частта му сектор „Енергетика“, включвайки основни активи и дейности на електроразпределителни предприятия.

От Комисията предлагат в същия срок службите за сигурност да предоставят детайлен анализ по планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ Груп, а БНБ - информация за поетите ангажименти от български банки по сделката. Очаква се в началото на днешното пленарно заседание ПГ на „БСП за България“ да поиска изслушване на премиера Бойко Борисов за Втория мобилен пакет на Европейската комисия и интересите на българските превозвачи.

Последвайте канала на

1302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини