ГЕРБ: Нинова да пита Радев за превозвачите - Борисов ги е защитавал и пред Макрон, и пред Меркел (ви

  • 15 май 2018 16:16

  • 6841
  • 15
ГЕРБ: Нинова да пита Радев за превозвачите - Борисов ги е защитавал и пред Макрон, и пред Меркел (ви
©

Г-жа Нинова не си ли говори с нейните евродепутатите, не знае ли какво се обсъжда в българския парламент, не знае ли какви са действията на правителството, че дава  такива пресконференции. В свое изказване миналата седмица г-н Курумбашев потвърди, че всички партии в европарламента и в българския парламент са за исканията на превозвачите. Г-н Курумбашев се е подписал под декларация на всички евродепутати в подкрепа на правителството и на българските превозвачи. Това каза на пресконференция депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов по повод обвиненията, отправени на днешната пресконференция на БСП, че правителството е проспало една година да защити интересите на българските превозвачи.

Питам защо рецидивира този странен феномен - имаше и предишни ситуации, в които г-жа Нинова не знаеше какво се случва в българския парламент, добави Иванов.

Българското правителство защитава българските превозвачи. Миналата година г-н Андрей Новаков и министър Московски са поставили червени линии, които българското правителство не може да премине. Тези червени линии до ден днешен се отстояват от българското правителство и от нашите евродепутати заяви Иванов. Той уточни, че червените линии са свързани основно с командировките на работниците, с почивките в кабините на камионите.

Днешната пресконференция на БСП беше тежка концентрация на неадекватност, на некомпетентност и на злоба, подчерта депутатът от ГЕРБ Тома Биков. От една година премиерът Борисов поставя въпроса за пакета за мобилност на всяка своя среща с всеки европейски лидер, включително и с президента Макрон, и с канцлера Меркел. По този начин се защитава българската позиция, която миналата седмица беше приета в Народното събрание, включително и с гласовете на БСП - дадем мандат на правителството да защитава тази позиция, която премиерът защитава една година. За мен днешната пресконференция на БСП е един последен опит по някакъв начин да се хвърли сянка върху българското европредседателство. От 4-5 месеца това е основната цел и единственото занимание на БСП - "как да направим така, че да провалим европредседателството, защото то е на ГЕРБ". То не е на ГЕРБ, това европредседателство е на България е и то е много успешно. То е дори по-успешно, отколкото ние самите сме очаквали, добави Биков.

Надявам се г-жа Нинова да се е присетила да попита за пакета за мобилност и президента Радев, който през последната година два пъти се срещна с президента Макрон. Предполагам, че той е поставил там този въпрос, или ако не го е поставил, да го попита защо не го е поставил. Премиерът имаше срещи с Макрон и винаги е поставял въпроса, заяви депутатът от ГЕРБ.

На въпрос относно поисканото от БСП изслушване на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в утрешното заседание на парламента по темата, Биков отговори: "Викане на премиера е парламента в деня, в който в София пристигат всички европейски лидери, плюс лидерите на Западните Балкани, които се събират за първи път в този формат, е потвърждение на казаното. БСП не ги интересува какво ще им каже премиерът, интересува ги да събарят държавата".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6841 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини