ВМРО подкрепя подновяването на проекта АЕЦ „Белене“

  • 14 май 2018 13:49

  • 896
  • 0
ВМРО подкрепя подновяването на проекта АЕЦ „Белене“
©

Това е сериозен стратегически обект, който e важен не само за региона около Белене, но и за цялата държава. Ето защо ние Патриотите от ВМРО подкрепяме вдигането на мораториума за строителството на АЕЦ Белене, с което парламентът да даде възможност за рестарт на проекта.

Това се посочва в съобщение до медиите от политическа партия ВМРО.

Ще предложим тази наша позиция да стане обща за коалиция Обединени патриоти. Интересът, заявен от Китайската национална ядрена корпорация (CNNC), е достатъчно основание България да започне нова прозрачна процедура за избор на стратегически инвеститор., се казва в съобщението.

От ВМРО заявяват, че подкрепят всяка стъпка към енергийна независимост, както и към стабилен икономически растеж, в който и да било регион на страната. Именно икономическият растеж, повишаването на доходите и преодоляването на регионалния дисбаланс са основни пунктове в програмата на ВМРО и са залегнали и в предизборната платформа на Обединени патриоти. Това обаче може да бъде постигнато само с реална икономика и реално производство. 

Според тях строежът на АЕЦ не само ще даде нови работни места, но и ще бъде инвестиция в един високотехнологичен сектор, инвестиция, която ще даде на България нови позиции на енергийния пазар в Европа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
896 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини